H Ε.Κ. Χανίων και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την Τρόικα εδώ και ένα χρόνο, η πολιτική του μνημονίου, έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί τους εργαζόμενους και την χώρα στην καταστροφή χωρίς να αντιμετωπίζει και να δίνει λύσεις σε κανένα από τα προβλήματα.

Παρά την άγρια φοροεπιδρομή και την πτώση του βιοτικού επιπέδου, τον περιορισμό των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το έλλειμμα και το χρέος, όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί, αλλά εξ’ αιτίας της ύφεσης και της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, μεγαλώνει διαρκώς.

Η συνταγή όμως της αποτυχίας συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα μέτρα, νέες περικοπές εισοδημάτων, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων, νέα επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αύξηση της φορολογίας, μείωση των συντάξεων.

Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο της διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.

Η κυβέρνηση και η Τρόικα συνεχίζουν αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και το αδιέξοδο της οικονομίας.

Σήμερα όσο ποτέ το συνδικαλιστικό κίνημα, καλείται να ενώσει τις δυνάμεις του με τον κόσμο, που καθημερινά διαμαρτύρεται στις πλατείες όλης της χώρας, ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη και ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου, χωρίς χρώματα και σημαίες, ενωμένοι όλοι κάτω από την βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε, από την πολιτική που διαλύει την κοινωνική συνοχή και γυρίζει την χώρα μας και την Ευρώπη στο μεσαίωνα, που μόνο στόχο έχει, την διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε βάρος των πολιτών και την διατήρηση της κερδοφορίας του.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αναλογιζόμενες και τις δικές τους ευθύνες πρέπει να αφουγκράζονται και την δυναμική των κινητοποιήσεων των πολιτών.

Στην σημερινή συγκυρία η πολιτική ηγεσία και η τρόικα με την βοήθεια επικοινωνιολόγων τρομοκρατούν και εκβιάζουν τον λαό με σενάρια που εντέχνως διαρρέονται, για χρεοκοπία, ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις για την νέα επίθεση εναντίον μας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι έχουν ήδη δηλώσει με την παρουσία τους στις πλατείες την αντίθεση τους αλλά και την διάθεση τους να αγωνιστούν για μια άλλη πολιτική προς όφελος της κοινωνίας.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες, στις διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται σ’ όλη την χώρα και να αντισταθούν στην οργανωμένη επίθεση που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα που παρά τις αδυναμίες του μπορεί να γίνει ανάχωμα στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας σ’ όλη την Ευρώπη με πειραματόζωο την χώρα μας, στην οποία πρώτα εφαρμόζουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους.

Όσο οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται τόσο θα συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των πολιτών μαζί με τα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook