Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Γόρτυνας Νικολάου Σχοιναράκη και της διοίκησης του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, με θέμα συζήτησης την δημιουργία δρομολογίου με τελικό προορισμό τον οικισμό του Λέντα της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας.

Στην συνάντηση έδωσαν το παρών ακόμη από πλευράς του μεσαρίτικου Δήμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Αλεγκάκης κι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μιαμούς, Δημήτρης Γρηγοράκης, οι οποίοι σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο ζήτησαν από τους ανθρώπους που ηγούνται του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο να μεταβαίνει δυο φορές την ημέρα λεωφορείο στον παραθαλάσσιο οικισμό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες που θέλουν να επισκεφτούν τον Λέντα αλλά και για να τονωθεί κι η τουριστική κίνηση.

Δηλαδή αιτήθηκαν να εκτελείται ένα πρωινό και ένα απογευματινό δρομολόγιο έτσι ώστε όσοι επισκέπτες επιθυμούν να μεταβούν στο γραφικό ψαροχώρι και δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, να έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα, μέσω των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Το γεγονός πως η συγκεκριμένη γραμμή δεν θεωρείται από τους ανθρώπους του ΚΤΕΛ ιδιαίτερα κερδοφόρα, ένεκα της μικρής μάζας επιβατικού κοινού που ενδέχεται να εξυπηρετείται απ αυτήν, αποτέλεσε αναμφίβολα σημείο προβληματισμού.

 Ωστόσο η ιδιότητα του προέδρου του ΚΤΕΛ κι ως Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Γόρτυνας, βοήθησε τα μέγιστα στην σύγκληση των απόψεων και των υπερκερασμό των διαφορών, καθώς ο κ Γιώργου Καλιτσουνάκη, που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή, είναι κοινωνός του προβλήματος που υπάρχει με τις μεταφορές από και προς τον Λέντα, λόγω της έλλειψης δρομολογίων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι δεσμεύτηκε να δει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το συγκριμένο θέμα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης και κατόπιν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Έπειτα σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Δήμου Γόρτυνας θα επιδιώξουν να βρεθεί από κοινού μια εποικοδομητική λύση και να δημιουργηθεί δρομολόγιο προς τον οικισμό Λέντα.

Πιστεύω πως η όλη κουβέντα με τον πρόεδρο, τον Γιώργο Καλιτσουνάκη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και καλή την πίστη θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Ο Λέντας είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με μοναδική ομορφιά που πρέπει να αξιοποιηθεί και για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρχουν και μέσα μεταφοράς που θα εξυπηρετούν τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες. Εμείς είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση από πλευράς ΚΤΕΛ ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας, αλλά και για να έχουμε γενικά μια καλύτερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.” ανέφερε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νικόλαος Σχοιναράκης, σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της συνάντησης με την διοίκηση του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook