Σημαντικές αποκαλύψεις με λεπτομέρειες για το πώς ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση για τις απειλές κατά της ζωής του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου από άτομα από την Κρήτη έκανε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης που ανήρτησε πρώτος στο blog του τη συγκεκριμένη είδηση.

Ο κ. Θωμαϊδης τόνισε ότι σύμφωνα με την έρευνα του ο ΟΦΗ και οι φίλαθλοι του δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις απειλές , ενώ επανέλαβε ότι την είδηση ο ίδιος την έμαθε από δημοσιογραφικές πηγές του Ηρακλείου χωρίς να κατονομάσει κανένα πρόσωπο ενώ αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Νίκος Μαχλάς δεν εμπλέκεται στη λίστα με τους 25 προέδρους επαγγελματικών ομάδων που θα καλέσει σύντομα ο Εισαγγελέας για τα «στημένα» παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Θωμαϊδη στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 :

Για το αν βάσει των δικών του πληροφοριών εμπλέκεται κάπου ο ΟΦΗ και οι φίλαθλοι του στις απειλές προς τον Σ. Πιλάβιο :

«Δεν συνδέω το γεγονός ούτε με τον επίσημο ΟΦΗ ούτε με τους φιλάθλους του. Οι απειλές κατά του κ. Πιλάβιου δεν προέρχονται από τον επίσημο ΟΦΗ ούτε από τους οπαδούς της ομάδας».

Για το από πού πήρε τις πληροφορίες για τις απειλές κατά του κ. Πιλάβιου :

«Πήρα τις πληροφορίες μου από δημοσιογραφικές πηγές του Ηρακλείου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι δημοσιογράφος, μπορεί να είναι ένας κάμεραμαν η κάποιος άλλος που ασχολείται με τον χώρο των Μ.Μ.Ε . Αυτός ο άνθρωπος είχε λοιπόν την πληροφορία χθες το πρωί ότι έξι άνθρωποι ήταν στην Αθήνα και δεν είχαν καλές διαθέσεις για τον κ. Πιλάβιο. Ο κ. Πιλάβιος ήταν στην Ελβετία όταν έγινε γνωστή αυτή η είδηση . Η πηγή μου ήταν απολύτως αξιόπιστη και δεν εμπλέκεται με τα ποδοσφαιρικά πράγματα. Στη συνέχεια δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου της ΕΠΟ και μετά μου τηλεφώνησε ο κ. Πιλάβιος στις 4 το μεσημέρι. Ο ίδιος μου αποκάλυψε ότι είχε την πληροφορία για τις απειλές για την ζωή του από γνωστό δημοσιογράφο της Αθήνας που κατάγεται από την Κρήτη».

Για την συνομιλία του με τον Σοφοκλή Πιλάβιο ο κ. Θωμαϊδης τόνισε : 

«Ο κ. Πιλάβιος έχει αυξημένη αστυνομική προστασία. Έχει 3 σωματοφύλακες και 2 αστυνομικούς συνεχώς δίπλα του. Όταν μου τηλεφώνησε του είπα ζήτησε πρόσθετη ασφάλεια αν νιώθεις ότι κινδυνεύεις. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει και ο συνάδελφος από την Αθήνα που έχει Κρητική καταγωγή και δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο πρώτος που έδωσε την πληροφορία στον Πιλάβιο πριν καν το πληροφορηθώ εγώ. Δεν το είπα το όνομα στην ασφάλεια όπου κλήθηκα σήμερα να καταθέσω , ούτε πρόκειται να το κάνω και δεν το έκανα γιατί υπάρχει το δημοσιογραφικό απόρρητο. Για εμένα είναι πιο σημαντικό από το ποδόσφαιρο η ζωή ενός ανθρώπου. Το ζήτημα όμως είναι το μέγεθος μιας απειλής. Με αυτή την λογική όλοι απειλούμαστε. Πράγματι επικοινωνιακά βολεύει τον κ. Πιλάβιο αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για να αντιστρέψει το κακό κλίμα που υπάρχει εις βάρος του. Αυτό το λέω γιατί γνωρίζω ότι φίλοι του ΟΦΗ και του Ηρακλή θα βρίσκονται στην ΕΠΟ την Παρασκευή το πρωί στη γενική συνέλευση για να διαμαρτυρηθούν \”.

Για τις καταγγελίες για τα στημένα ματς στη Μαλαισία αλλά και το περίφημο κασέτα gate :

\”Πράγματι κάναμε μια σοβαρή αποκάλυψη για στοιχηματική απάτη παραγόντων στη Μαλαισία , και για τις κασέτες. Δυστυχώς όμως η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη καθοδηγείται από τον Πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους. Από την ποινική δικαιοσύνη να περιμένετε αποτελέσματα για αυτά τα στοιχεία».

Για την κλήση 25 προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων από την Ελλάδα από τον Εισαγγελέα για τα «στημένα» παιχνίδια :

«Το πιο σημαντικό είναι ότι 25 πρόεδροι ομάδων θα κληθούν για τρεις κακουργηματικές πράξεις και μέσα σε αυτούς τους παράγοντες δεν περιλαμβάνεται ο ΟΦΗ. Όλοι και οι 25 είναι εν ενεργεία παράγοντες. Τα ξέρουμε τα ονόματα τους και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι πολύ σοβαρά».

Τέλος ο κ. Θωμαίδης αποκάλυψε ότι ο κ. Πιλάβιος «έκανε το μεγαλύτερο ατόπημα καθώς κρατούσε στο συρτάρι του 14 μήνες το έγγραφο της ΟΥΕΦΑ για τον άνθρωπο που είναι πιο ψηλά απ΄όλους στη λίστα για τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook