Μετά την βράβευση της στο Λονδίνο με το 5 αστέρων βραβείο που απέσπασε η Europlan πριν από λίγες μέρες, τώρα ξεκινά μια ακόμη πρόκληση για τους ανθρώπους της.

Η 6η Διεθνή βράβευση της εταιρείας,επιφύλαξε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη.

Η Europlan ( εταιρία του μελετητικού και κατασκευαστικού κλάδου, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο ), θα εκπροσωπήσει ολόκληρη την Ευρώπη στην εκδήλωση βράβευσης των παγκόσμιων βραβείων Ιδιοκτησίας στην κατηγορία των Μονοκατοικιών , που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2014 .

Αυτό προέκυψε ως μια επιπλέον διάκριση, αφού εκτός από το βραβείο για την «Καλύτερη Αρχιτεκτονική Μονοκατοικίας στην Ελλάδα» κέρδισε και τον τίτλο για «Καλύτερη Αρχιτεκτονική Μονοκατοικίας στην Ευρώπη».

\"\"
(Το σπίτι που βραβεύτηκε στο Λονδίνο με το βραβείο των 5 αστέρων και \”πάει\” Ντουμπάι για το τελικό)

\"\"

\"\"

Το βραβείο αφορά μονοκατοικία που φτιάχτηκε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου η οποία κέρδισε το στοίχημα και τις άριστες εντυπώσεις των κριτών ενώ πήρε το χειροκρότημα στην βραδιά των βραβεύσεων.

Ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Γουναλάκης και μέτοχος της εταιρίας επιστρέφοντας από την Αγγλική πρωτεύουσα όπου παρεβρέθηκε για να παραλάβει το βραβείο,δήλωσε :

\”Μια ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς που τα τελευταία χρόνια μέσα από μια οικονομική κρίση που έχει διαλύσει τον κλάδο της οικοδομής , αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην ποιότητα και στις νέες τεχνολογίες διατηρώντας ακέραιη την ομάδα των συνεργατών μας. Αν και επίπονη οικονομικά επιλογή , φαίνεται να δικαιωνόμαστε και ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

\"\"

\"\"

Ευχόμαστε σύντομα να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε όλα όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό στον τομέα των κατασκευών να μπορέσουν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα μέσα από ένα σύγχρονο και ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο, όπου οι Μηχανικοί της Χώρας να μπορούν να ρυθμίσουν την αναπτυξιακή διαδικασία και όχι απλά να είναι κομπάρσοι σε ένα αναπτυξιακό θέατρο παραλογισμού χωρίς αρχή και τέλος , που σκηνοθετείται και υλοποιείται από ανίκανους πολιτικούς.\”

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η EUROPLAN συναγωνίστηκε με εταιρίες κολοσσούς απ όλη την Ε.Ε την Τουρκία και το Ισραήλ, και πέτυχε μια διάκριση ανάμεσα όχι μόνο σε εταιρίες μεγαθήρια,αλλά και με ένα κράτος όπως το Ελληνικό στην πλάτη της, που ως γνωστόν δεν επιτρέπει την δημιουργία μεγάλων και εντυπωσιακών κατασκευαστικών projects αφού λειτουργεί με μόνο άξονα τον…\”σκοταδισμό\”.

\"\"

Ένα κράτος που η φιλοσοφία του είναι να βάλει εμπόδια στην δημιουργικότητα και την διαφορετικότητα που βασίζονται σε καλά και δημιουργικά μυαλά, τα οποία τα ευνουχίζει με την πολυνομία και την γραφειοκρατία, και που την ίδια στιγμή,επιτρέπει την καταστροφή του περιβάλλοντος,τον βιασμό της στοιχειώδους καλαισθησίας αλλά και τον αφανισμό όλων εκείνων των πολιτισμικών,ιστορικων στοιχείων που περνούσαν από γενιά σε γενιά μέσω των αρχιτεκτονικών κατασκευών.

Η Europlan και οι άνθρωποί της με αυτή την διάκριση και την συμμετοχή στον \”τελικό\” του παγκόσμιου διαγωνισμού όπου θα εκπροσωπήσει πλέον όχι την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, απέδειξαν και κάτι ακόμα σε όλους μας.

\"\"
(Από το χώρο της δεξίωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου)

\"\"

\"\"

\"\"

Ότι η εξωστρέφεια είναι το μυστικό.

Απέδειξαν ακόμα ότι μια καλή ποιοτικά και έξυπνη δουλειά δεν έχει όρια και σύνορα.

Απέδειξαν ότι οι ξένοι δεν έχουν προκαταλήψεις και μανία καταδιώξεως εις βάρος μας.

Απεναντίας ξέρουν να εκτιμούν και να τιμούν με αυστηρά αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια την καλή δουλεία με ότι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χωρίς να έχει σημασία από ποια χώρα προέρχεται.

Στέλνουμε τις εγκάρδιες ευχές μας για \”καλά αποτελέσματα\” και στην τελική φάση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού.

Κώστας Συλιγάρδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook