Μια καθόλα συνηθισμένη διαδικασία ελέγχου όλων όσοι εισέρχονται στον αερολιμένα Χανίων,όχι από την κοινή είσοδο των επισκεπτών, αλλά από την ειδική είσοδο των αυτοκινήτων, σε ότι αφορά στην αναχώρηση από τα Χανιά του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Πάνου Καμμένου, κατέληξε σε ένα επεισόδιο που πήρε διαστάσεις, όπως αποκάλυψε πρώτο το Flashnews.gr. (Δείτε εδώ).

Το πώς και γιατί συνέβη το περιστατικό με την «επίθεση» του κ.Καμμένου στον υπάλληλο ασφαλείας του αεροδρομίου Χανίων,το εξηγεί επισήμως στο Flashnews.gr, ο Αερολιμενάρχης Χανίων κ.Σταύρος Καστρινάκης, ο οποίος – όπως επεσήμανε – δεν είχε ενημερωθεί για την αναχώρηση του κ.Καμμένου και των άλλων βουλευτών των ΑΝΕΛ, διαφορετικά θα παρευρίσκετο και ο ίδιος στο αεροδρόμιο, όπως πράττει με όλους τους επισήμους που έρχονται η αναχωρούν από το αεροδρόμιο.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ουδείς πολιτικός – με εξαίρεση τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου – μπορεί να εισέλθει σε χώρο το αεροδρομίου χωρίς να ελεγχθεί» μας είπε ο κ.Καστρινάκης, διευκρινίζοντας. «Επειδή υπάρχουν επίσημοι οι οποίοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κανονική είσοδο όλων όσοι ταξιδεύουν, αλλά να μπούν στο αεροδρόμιο με αυτοκίνητο, έχει τοποθετηθεί φυλάκιο στην είσοδο των οχημάτων, πλήρως εξοπλισμένο με τα μηχανήματα ελέγχου και με υπαλλήλους. 

Μόλις το αυτοκίνητο με τους επισήμους σταματήσει στο φυλάκιο, η συνήθης διαδικασία είναι, οι υπάλληλοι ασφαλείας, να ζητήσουν από τους επισήμους να κατεβούν και να τους ρωτήσουν εάν θέλουν να γίνει απλός σωματικός έλεγχος με τα φορητά μηχανήματα ή εάν επιθυμούν να περάσουν μέσα από την πύλη ανίχνευσης που βρίσκεται μέσα στο φυλάκιο. Εννοείται πως οι αποσκευές τους περνούν μέσα από το μηχάνημα.»

Μάλιστα ο Αερολιμενάρχης Χανίων τόνισε πως αυτή ακριβώς η διαδικασία τηρήθηκε και σε πρόσφατες αναχωρήσεις από τα Χανιά των κ.κ.Τσίπρα και Κουβέλη,χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όμως τι συνέβη κατά την αναχώρηση του κ.Καμμένου; 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που υπάρχουν,όπως αναφέρει ο κ.Καστρινάκης, «μόλις οι υπάλληλοι ασφαλείας ζήτησαν από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να κατεβεί για έλεγχο και πριν καν προλάβουν να εξηγήσουν την διαδικασία που προανέφερα, ο κ. Καμμένος τους επετέθη φραστικά…»

Μάλιστα έγινε και τηλεφωνική συνομιλία του κ.Καμμένου με τον Αερολιμενάρχη στην διάρκεια της οποίας ο κ.Καστρινάκης εξήγησε την διαδικασία που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Παρόλα αυτά, μετά το επεισόδιο που έγινε στο φυλάκιο, ο κ.Καμμένος μπήκε μέσα στο αεροδρόμιο και πήγε στην αίθουσα VIP συνοδευόμενος από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως να ελεγχθεί από την ασφάλεια του αεροδρομίου, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

«Μόλις το πληροφορήθηκα έδωσα εντολή στον αερολιμενικό υπηρεσίας να τους εξηγήσει πως χωρίς έλεγχο ασφαλείας δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψουν. Εκεί το δέχθηκαν και ελέγχθηκαν κανονικά πριν περάσουν στο αεροσκάφος» ανέφερε ο κ.Καστρινάκης, γνωστοποιώντας πως ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού με καταθέσεις μαρτύρων και εξέταση των καταγραφών από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του εξωτερικού φυλακίου.