Με την υπ’αριθμ. 62346/Γ2/1-6-2011 Απόφαση της Υφυπουργού Παδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ.Χριστοφιλοπούλου, υλοποιείται μία δέσμευση του Υπουργείου σχετικά με την άρση της αδικίας για τους απόφοιτους του 2009 από τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ, θέμα που είχε αναδείξει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης και για το οποίο είχε πάρει τη ρητή δέσμευση από την κ.Υφυπουργό στις 1/2/2011 κατά τη συζήτηση σχετικής Ερώτησής του στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Απόφαση, που καθορίζει την αντιστοιχία των ειδικοτήτων των κατόχων πτυχίου ΤΕΕ αλλά και ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και του ΟΤΕΚ, με αυτές των ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ, οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ των ειδικοτήτων: Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων αλλά και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, εγγράφονται σε Β’ ΕΠΑΛ στον Τομέα Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του ν. 3475/2006, οι αποφοιτήσαντες των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ του 2009 έμειναν στην κυριολεξία «ξεκρέμαστοι», αφού προβλεπόταν μεταβατική περίοδος μόνο 2 ετών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γραφούν στον Β’ Κύκλο σπουδών και να έχουν ένα τίτλο σπουδών ισότιμο με του Λυκείου.

Αυτό είχε ως συνέπεια, ενώ είχαν θέσει συγκεκριμένους στόχους για τις σπουδές και την μετέπειτα ζωή τους, ήρθε η Νέα Δημοκρατία και διαφοροποίησε τα δεδομένα στην τεχνική εκπαίδευση.


Έτσι, με την απόφαση αυτή η Πολιτεία αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της σε περιπτώσεις όπως αυτή, καθώς αφορά νέους ανθρώπους που σχεδιάζουν τη ζωή τους για να μπουν στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook