Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 μμ, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του συνεδρίου Προσομοίωσης της Ευρωπαικής Ένωσης MEU Creta 2014.
Το Συνέδριο προσομοιώνει την νομοπαρασκευαστική διαδικασία της ΕΕ, με 100 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, ηλικίας μεταξύ 18 και 35 χρονών, που υποδύονται ρόλους Ευρωβουλευτών, Υπουργών του Συμβουλίου της ΕΕ και Δημοσιογράφων. 
Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτώβρη με παρουσίαση από επιτροπές διακεκριμένων ομιλητών των δύο θεματικών του Συνεδρίου, αφενός τη νομοθεσία της ΕΕ ως προς την χρήση πειραματόζωων για επιστημονικούς λόγους και αφετέρου τη νομοθεσία περί διασφάλισης κοινού υψηλού επιπέδου ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών. Εν συνεχεία, οι προεδρεύοντες του συνεδρίου θα πάρουν το βήμα για την απαραίτητη ανάλυση των διαδικαστικών κανόνων (rules of procedure) της προσομοίωσης και προετοιμασία των συμμετεχόντων.
Το Συνέδριο-Προσομοίωση υποστηρίζεται από το Erasmus+, διοργανώνεται από την μη-κυβερνητική οργάνωση AEGEE Heraklio,
​με την συνδιοργάνωση​ της Περιφέρειας Κρήτης, και χαίρει της συνεργασίας της πανευρωπαϊκής ΜΚΟ Bringing Europeans Together Association (BETA), του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Europe Direct Ηρακλείου, των Μινωικών Γραμμών, και πολλών άλλων τοπικών χορηγών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook