Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 17/10 στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στην εκδήλωση – συναυλία της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτική εξόρμησης που πραγματοποιεί με σύνθημα: «Καμία ανοχή, καμία αναμονή, ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Τηλέμαχου Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στα ζητήματα της επικαιρότητας ο Τηλέμαχος Δημουλάς τόνισε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει μεγάλη πείρα στο λαό για το πώς λειτούργησαν οι εναλλαγές στις κυβερνητικές καρέκλες εντός του συστήματος και της ΕΕ χωρίς να αλλάζει κατεύθυνση η πολιτική τους και με το λαό στη γωνία πότε να τους χειροκροτεί και πότε να τους μουντζώνει. Ποιον ενισχύουν τα μέτρα που συγκροτούν την πολιτική τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ; Τους κουμπαράδες των επιχειρηματιών. Και καλά η ΝΔ είναι κόμμα του κεφαλαίου, δεν μπορούσε να είναι αλλιώς η πολιτική της. Η πολιτική πρόταση όμως του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελπίδα για το λαό, είναι αριστερή πολιτική, είναι φιλολαϊκή; Όταν δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, αποδέχεται το χρέος, έχει εγκαταλείψει ακόμα και φραστικά τα όποια ριζοσπαστικά μέτρα υπέρ του λαού, κάνει δηλώσεις υποταγής στο ΝΑΤΟ και τρέχει στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για να μαζέψει εγγυητικές επιστολές και να καθησυχάσει τους μονοπωλιακούς ομίλους ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν για το μέλλον τους αν έρθει στην κυβέρνηση.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λένε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.
Μπορεί να μπει σε μια τέτοια λογική το ΚΚΕ και να στηρίξει μια τέτοια κυβερνητική πολιτική στο όνομα του μικρότερου κακού; Αυτό θα ήταν μαχαιριά πισώπλατη στο κίνημα, στην εργατική τάξη, στο λαό μας.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τηλέμαχος Δημουλάς επεσήμανε:

«Μας λένε ότι δεν κάνει τίποτα ο κόσμος, δεν κουνιέται φύλλο. Δεν κάνετε κι εσείς κάτι να τον ξεσηκώσετε. Έχει μειώσει πολύ τις απαιτήσεις του ο λαός. Όμως ποιος άλλος βρίσκεται νύχτα μέρα στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές και ενημερώνει, οργανώνει, καλεί το λαό, τη νεολαία να μη σκύψει το κεφάλι, να μην το βάλει κάτω, ποιος του λέει ότι έχει τη δύναμη να τους αντιπαλέψει, να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση μέχρι την τελική νίκη και να μην κάθεται στ’ αυγά του; Ποιος αξιοποιεί τη βουλή με προτάσεις νόμου για την ανακούφιση του λαού από τα σημερινά βάσανα, τους δήμους, τα σωματεία, τους φορείς με θέσεις και προτάσεις για τους άνεργους, τους απλήρωτους, τις απολύσεις, για την άγρια φορολογία, τα χαράτσια και άλλα;

Έχουμε λίγες μέρες ακόμα μπροστά μας μέχρι την 1η του Νοέμβρη που το ΠΑΜΕ πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε όλους αυτούς που βασανίζονται και δε συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση να οργανώσουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα και να βροντοφωνάξουν: ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ότι κατάκτησαν οι προηγούμενες γενιές και η δική μας δεν τους τα χάρισε κανείς. Το πέτυχαν με τους αγώνες τους.
Συνεχίζουμε. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ.»

Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα Quarteto του δρόμου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το Μίλτο Πασχαλίδη."