Νέες πληροφορίες έδωσε για το θέμα ρύθμισης των “κόκκινων” δανείων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Mega, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους στην παγκόσμια ιστορία.

Όπως μεταδίδει το skai.gr., υπουργός ανακοίνωσε ότι το “κoυρεμα” χρεών θα είναι άνω του 30% για τις βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν ρύθμιση οφειλών και προς τις τράπεζες και τα ταμεία και το Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου κι εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει γρήγορα μια συμφωνία με την τρόικα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ρύθμιση χρέους στην παγκόσμια ιστορία, με τα “κόκκινα” δάνεια να αγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός κατηγόρησε το κόμμα ότι προκαλεί αστάθεια στις αγορές με τις θέσεις του, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν βγήκε να πει ότι “αύριο το πρωί τα σπάω με το ΔΝΤ. Υπάρχει η συμφωνία ότι το πρόγραμμα λήγει τέλος του έτους”.

Σύμφωνα με τον κύριο Δένδια \”οι αγορές μας κάνουν ό,τι μας κάνουν με την υπόνοια ότι θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έλθει, τότε θα γίνει της παλαβής\”.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook