Κάλεσμα απευθύνει στον κόσμο να συμμετάσχει στην ιδρυτική της συνέλευση, η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση στα Χανιά:

\”Η χώρα διανύει την έκτη χρονιά κρίσης με δραματικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα περί success story, σκίσιμο των μνημονίων, δεν διαφαίνεται προοπτική εξόδου από αυτήν. Η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται στην χώρα από την ΕΕ και την αστική τάξη, δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα του χρέους όπως φάνηκε με την επίσκεψη Σαμαρά στην Μέρκελ.

Ταυτόχρονα παρατηρείται ότι οι όποιες αριθμητικές επιτυχίες παρουσιάζονται από την κυβέρνηση (π.χ. αύξηση τουρισμού κατά 20%) έχουν αντίστροφα αποτελέσματα για τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα. Παρά τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες της προηγούμενης περιόδου του 2010-2012, η Αριστερά αδυνατεί να προβάλλει ένα σχέδιο που να εκφράζει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, κόντρα στον μονόδρομο της μνημονιακής πολιτικής, που επιβάλλεται από την αστική τάξη. Κατά την γνώμη μας, οι προτάσεις διεξόδου που υπάρχουν δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, αφού είτε προϋποθέτουν την αποδοχή του ευρωπαϊκούς δρόμου ανάπτυξης, είτε αρνούνται την συγκρότηση μετώπου που θα συσπειρώνει τις πληττόμενες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

Χρειάζεται λοιπόν να συγκροτηθεί το αναγκαίο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα ενοποιεί τις αντιστάσεις και τους κοινωνικούς αγώνες στη βάση ενός μεταβατικού προγράμματος άμεσης διεξόδου από την κρίση. Για την οικοδόμηση του κοινωνικό πολιτικού μετώπου και την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, που μπορεί να επιβληθεί από μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στη δύναμη του οργανωμένου λαού, είναι αναγκαία η Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση όλων των αγωνιστών και δυνάμεων που κατανοούν την ανάγκη αυτής της φιλολαϊκής διεξόδου.

Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση αποτελείται από δυνάμεις και αγωνιστές που ανήκουν ή αναφέρονται σε διαφορετικά σχήματα της Αριστεράς. Έχει όμως σα στόχο να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ρεύματος που θα συνενώνει σε επίπεδο εργασιακών χώρων, συνοικιών αλλά και στο πολιτικό επίπεδο, όλων εκείνων των δυνάμεων και αντιλήψεων, που συμμερίζονται την κατεύθυνση του μεταβατικού προγράμματος εργατικής εξόδου από την κρίση. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει πλέον περιθώρια: ο μαχόμενος κόσμος της Αριστεράς πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια του και να πιέσει με μαζικούς-δημοκρατικούς όρους ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για μια άλλη κατεύθυνση μέσα στην Αριστερά, στο μαζικό λαϊκό κίνημα και για μια άλλη πορεία της χώρας.

Στη βάση αυτή, καλούμε αγωνίστριες και αγωνιστές, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους εντάξεις, πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικές συλλογικότητες, να συμβάλουν στη δημιουργία αυτής της Αριστεράς που με την μετωπική συμπόρευσή της, την ενιαιο-μετωπική στρατηγική και τακτική της θα ενώσει τις ζωντανές δυνάμεις του κόσμου της Αριστεράς και της εργασίας. Απευθύνουμε κάλεσμα να στηρίξουν την Πρωτοβουλία στην ιδρυτική της συνέλευση, που θα γίνει την Τετάρτη 22 Οκτώβρη στις 19:00, στο Στέκι Μεταναστών (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5).

«Με μέτωπο λαέ σήκω και πολέμα, με ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα»\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook