Με διαδικασίες «εξπρές» θα δικάζονται οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι διοικητές δημοσίων οργανισμών, κ.λπ. για αδικήματα διαφθοράς (κακουργήματα και πλημμελήματα) τα οποία διαπράττουν, επωφελούμενοι της ιδιότητάς τους (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λπ.) και τα οποία δεν υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ειδικότερα, ο Υπουργός της Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την ταχεία εκδίκαση των εγκλημάτων διαφθοράς των υπουργών και των άλλων κυβερνητικών μελών.

Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης, «είναι γνωστό σε όλους ότι η πατρίδα μας έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από μεγάλα σκάνδαλα, στα οποία φέρονται ως πρωταγωνιστές πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι».

Με το νομοσχέδιο, που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στο επόμενο διάστημα, υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης, «ελπίζουμε ότι θα επέλθει η αναγκαία ταχύτητα στις σοβαρές αυτές υποθέσεις, ταχύτητα που αναμένει ο κόσμος, ο οποίος απαιτεί την πολύ γρήγορη διαλεύκανση τέτοιων πράξεων διαφθοράς, που τελούνται από τους πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook