Συχνά πυκνά, όταν ετίθεντο σε τοπικούς \”άρχοντες\” θέματα που αφορούν στα προβλήματα που δημιουργούν οι Αμερικανονατοικές βάσεις στα Χανιά, η απάντηση ήταν : 
\”Ο νομάρχης (ή ο δήμαρχος) δεν ασκεί εξωτερική πολιτική\”.
Δυστυχώς όμως για αυτούς δεν σκέφτηκαν πως οι κατα καιρούς συνομιλητές τους  (όπως ο Αμερικανός πρέσβης Charles Ries) θα μετέφεραν χαρτί και καλαμάρι τις συζητήσεις στο μεγάλο αφεντικό στην Ουάσινγκτον.
Επίσης δεν σκέφτηκαν ότι κάποια στιγμή, κάποιοι θα αποκάλυπταν όλα αυτά τα έγγραφα στο διαδίκτυο.
Έτσι ήρθε η ώρα που όλοι μάθαμε πως τον Μάρτιο του  2007 ο τότε Αμερικανός πρέσβης Charles Ries έπαθε την πλάκα του απο την υποδοχή που συνάντησε απο τον τότε νομάρχη και τους δημάρχους Ακρωτηρίου και Χανίων. 

Μάλιστα ο κακόμοιρος ο Ries, αλλά και ο επιτετραμμένος ο Countryman όπως παραδέχθηκαν εγγράφως \”ενέδωσαν\” στις πιέσεις του τότε νομάρχη για περισσότερα πολεμικά πλοία στην Σούδα και ακόμη περισσότερη ¨αξιοποίηση\” των βάσεων.

Είδατε που τελικά και οι τοπικοί \”άρχοντες\” ασκούν εξωτερική πολιτική;

Και τι θα είχε να πει ο τότε νομάρχης και νυν δημοτικός σύμβουλος για το πλήγμα στις φετινές αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο Χανίων απο την \”αξιοποίηση\” της βάσης για τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη; 

Πως εξασφάλισε την \”ευημερία του Ακρωτηρίου\” ο τότε δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος; 

Παραδίδοντας – στην κυριολεξία – γην και ύδωρ; 

Ναπ.Σ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook