Στο λιμάνι της Σούδας έδεσε το πρωί το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο DEUTSCHLAND.

Το πλοιο στο οποιο επιβαινουν 355 επιβατες και 268 ατομα πληρωμα, κατεφθασε στη Σουδα στις 7.00 προερχομενο απο το Κουσαντασι-Εφεσος και θα αναχωρησει στις 18.00 με προορισμο την Καρπαθο.

Το κρουαζιερόπλοιο, έχει καταπλεύσει και άλλες φορές στα Χανιά, στο πλαίσιο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα παράλια της Τουρκίας και το Αιγαίο.
Θεωρείται απο τα \”κλασσικά\” κρουαζιερόπλοια καθώς είναι διακοσμημένο σε στύλ Art Deco.

\"\"

Στην Γερμανία είχε χρησιμοποιηθεί για τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς ανάλογης με την αμερικανική \”love boat\”, ενώ στην ιστορία έχει \”γραφεί\”  η σύνδεση του \”Deutschland\” με την συντριβή του αεροσκάφους Concorde στο Παρίσι.
Ήταν το 2000 όταν το Condorde της Air France συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Παρισιού κατα την απογείωσή του και ενώ μετέφερε πάνω απο 100 επιβάτες, κυρίως Γερμανούς, με προορισμό την Νέα Υόρκη. Ουδείς επέζησε απο τους επιβάτες οι οποίοι στην Ν.Υ. θα επιβιβάζοντο στο κρουαζιερόπλοιο Deutschland για κρουαζιέρα στην Νότια Αμερική.
Επίσης το κρουαζιερόπλοιο Deutschland είχε χρησιμοποιηθεί ως πλοίο φιλοξενίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook