Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

"Το νομοσχέδιο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή για τα οικονομικά των κομμάτων, όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών – χρηματοδοτών.

Ο ίδιος νόμος προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα στα κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημά τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομικά ενίσχυση 2-5 ευρώ.

Στόχος είναι ο περιορισμός της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας.

Είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος να αντιταχθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να απαιτήσει να μην εφαρμοστούν.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και την καταδίκη του σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και δηλώνουμε τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για την κατάργηση τους.

Ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα, μας αφορά άμεσα, γιατί σήμερα ο έλεγχος αφορά τη δράση των κομμάτων και αύριο των συνδικάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε για την ακύρωση του νομοσχεδίου, να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί το νέο αντιδημοκρατικό μέτρο, το νέο φακέλωμα."