Καταπέλτης ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος για τις Γερμανικές Οφειλές προς την Ελλάδα- προς το κράτος και ιδιώτες- από την κατοχή της χώρας μας το 1941-1944 από τα γερμανικά στρατεύματα. και τα εγκλήματα που έκαναν.
Για την προβολή του θέματος πανευρωπαικά η παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου που έχει καταγραφεί σε βίντεο έχει και αγγλικούς υπότιτλους. Και αυτό διότι η πράξη του, μαζί με τον Λάκη Σάντα, να κατεβάσουν την ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, θεωρείται σε όλη την Ευρώπη – και όχι μόνο- ως μια από τις κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις κατα τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Μανώλης Γλέζος στο βίντεο περιγράφει με στοιχεία τις οφειλές, αναλύει το κατοχικό δάνειο με βάση το Δίκαιο του Πολέμου και εξηγεί ότι η Ελλάδα δεν διαπνέεται από εκδίκηση αλλά διεκδικεί το δίκιο της.
Θέλουμε , λέει, \”μια άλλη Ευρώπη του Πολιτισμού όπου θα θριαμβεύσει το δίκιο. Δεν επαιτούμε, δεν ζητιανεύουμε, απαιτούμε.Και ένα μάρκο να ήταν , όπως έχω γράψει και στο βιβλίο μου, να αποδοθεί το δίκιο!\”.
Με το βίντεο αυτό – και όχι μόνο- θα γίνει πολύπλευρη καμπάνια σε όλη την Ευρώπη για ενημέρωση του κόσμου, φορέων κλπ αλλά και των εθνικών Κοινοβουλίων.

Στο μεταξύ χθες το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα – επικεφαλής του οποίου είναι ο Μανώλης Γλέζος- εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση με την οποία διέψευσε κατηγορηματικά μια -ανυπόγραφη και ψευδή – ανάρτηση στο Facebook (που αναδημοσιεύτηκε κατα κόρον) σύμφωνα με την οποία δήθεν αρκετοί Ελληνες Ευρωβουλευτές ψήφισαν \’\’ΌΧΙ\’\’ για τις γερμανικές οφειλές… 

Η ανακοίνωση είναι η εξής : 
ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Απαιτεί γνώση, ετοιμότητα και ικανότητα. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι να ενεργούν με πληρότητα όποτε τίθεται το μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να θέτουν το ζήτημα ακαίρως , σε αναρμόδιες επιτροπές. Η Διεκδίκηση είναι σε κρίσιμο στάδιο και κάθε πράξη προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει aνα είναι οργανωμένη και σοβαρή. Έχουμε πάρα πολλά να καταγγείλουμε για την κατάσταση στην οποία έφεραν την Πατρίδα και το Λαό μας oι λαθεμένες ενέργειες πολλών προηγουμένων κυβερνήσεων.

Όχι ,όμως και γι\’ αυτά που συνέβησαν προχθές στην αναρμόδια επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου OΥΔΕΙΣ Έλληνας ευρωβουλευτής παρίστατο.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές συναντήθηκαν εχθές σε σύσκεψη που κάλεσε ο Μανώλης Γλέζος για τις γερμανικές οφειλές και το ζήτημα θεωρείται λήξαν.

Σκοπός μας δεν είναι να διχάσουμε καταγγέλλοντας τους πάντες ως εθνικούς μειοδότες.

Σκοπός μας είναι η Ενότητα και η Ομοψυχία του Λαού μας στον άξονα της διεκδίκησης.
Και,όλοι μαζί,να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το δύσκολο αγώνα της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων του Εθνικού μας Συμβουλίου 
και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Αθήνα, 18.10.2014

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook