Άμεση λύση στο κτιριακό του Καπετανάκειου ζητούν οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οι μαθητές που βρέθηκαν αρχικά στην Περιφέρεια και στη συνέχεια στο Δήμο, τονίζουν πως το σχολείο λειτουργεί με πολλά προβλήματα που αφορούν κυρίως στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και ζητούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασής του.

\"\"

\"\"

Αντιπροσωπεία των μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο που στεγάζονται στο Καπετάνειο κτίριο συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους κ.Κώστα Βαρδαβά και κ.Μαρία Καναβάκη.

Οι αντιδήμαρχοι που συνομίλησαν με τους μαθητές επανέλαβαν ότι όλες οι μελέτες είναι έτοιμες όπως είχε ανακοινωθεί και στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής στη Περιφέρεια και εκκρεμεί μόνο η περιβαλλοντική μελέτη που θα είναι έτοιμη σε 15 ημέρες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του έργου.

\"\"

\"\"

\"\"

Μέχρι το μεσημέρι οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μαρία Καναβάκη και τεχνικών έργων Χάρης Μαμουλάκης, όπως διαβεβαίωσαν του μαθητές, θα επισκεφθούν το Καπετανάκειο προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη μεγαλύτερη ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών έως την τελική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολικού συγκροτήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook