Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Οκτωβρίου στα Λιβάδια Μυλοποτάμου.

Εθελοντές αιμοδότες, κάτοικοι του χωριού και 
Λιβαδιώτες που κατοικούν στο Ρέθυμνο, αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου της συγκέντρωσης μονάδων αίματος για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διατηρεί ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ρεθύμνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. 

Στο πλαίσιο τη διοργάνωσης της αιμοδοσίας, που διεξήχθη με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για τα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς και την σπουδαιότητα να επιτευχθεί ο στόχος της αυτάρκειας, καθώς όπως επισημάνθηκε δίνοντας αίμα, χαρίζουμε αίμα σε εκείνον που το έχει ανάγκη, προσφέροντας έτσι ανεκτίμητη βοήθεια στον συνάνθρωπο μας. 

«Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος. Υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι εμείς» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι η προσφορά αίματος αναζωογονεί τον ίδιο τον αιμοδότη

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» για τους σκοπούς και το όραμα του νεοσύστατου Συλλόγου και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία με τους συλλόγους των Λιβαδίων τόσο σε επίπεδο διοργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών όσο και επίπεδο ενημέρωσης μικρών και μεγάλων για την αξία της εθελοντικής προσφοράς και της βοήθειας στον έχοντα ανάγκη.

Την εθελοντική αιμοδοσία, που έχει καθιερωθεί από τους Λιβαδιώτες και διεξάγεται δυο έως τρεις φορές τον χρόνο, διοργάνωσε ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Λιβαδίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Λιβαδιωτών «Ο Τίμιος Σταυρός», τον Αθλητικό Όμιλο Λιβαδίων και, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνης «Δότες Ζωής».