Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα νέα κυβερνητικά μέτρα προχωρά η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις και τα «νέα σκληρά μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας», κηρύσσοντας στάσεις εργασίας για την Πέμπτη 9 Ιουνίου και πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία μέσα στον Ιούνιο, πιθανότατα στις 15 Ιουνίου (αναλόγως της κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή).

Τις κινητοποιήσεις αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε έκτακτη συνεδρίασή της την Πέμπτη, εκτιμώντας, όπως αναφέρει, «τα νέα σκληρά μέτρα εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας που φέρνει η κυβέρνηση, ύστερα από τις ανάλογες συνεννοήσεις με την Τρόικα, (νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, λουκέτα και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και επιχειρήσεων του Δημοσίου, απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων -μετατάξεις υπό προϋποθέσεις που οδηγούν εμμέσως στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους-, μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς, επιβολή εισφοράς υπέρ των ανέργων, πάγωμα και του χρονοεπιδόματος, αύξηση τελών κυκλοφορίας, διεύρυνση του ΦΠΑ)».

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:

Στάση εργασίας στις 9 Ιουνίου για όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου Αττικής, του Νομού Θεσσαλονίκης καθώς και σε όποιους Νομούς, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια, από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Γενική - Πανελλαδική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά πάσα πιθανότητα τη 15η Ιουνίου. Η ημερομηνία θα από την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, το οποίο αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «θα συγκεκριμενοποιήσει τις πολιτικές της ισοπέδωσης και των ανατροπών που οδηγούν στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στην κατάρρευση της κοινωνίας, σε νέα ύφεση τη οικονομία, σε διεύρυνση την ανεργία, σε μεγαλύτερη υπερχρέωση τη χώρα και εξαθλίωση το λαό»

Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, για πραγματοποίηση απεργίας και συλλαλητηρίων με όλους τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη κινητοποίηση και στην Αθήνα την 21η Ιουνίου, το είδος της μορφής της θα αποφασιστεί ανάλογα και με τις εξελίξεις.

in.gr