Εδώ και ένα μήνα έπρεπε να έχει επιστρέψει στις αγροτικές φυλακές της Αγιάς Χανίων, όπου εξέτιε την ποινή του, ο Σπύρος Καββαδίας, που τον Αύγουστο του 1998 η άγρια δολοφονία της συζύγου του, Τάνιας Χαριτοπούλου προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο.

Ο δράστης, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr,  έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη πήρε ολιγοήμερη άδεια στις 18 Σεπτεμβρίου, όμως έκτοτε δεν ξαναγύρισε (δείτε εδώ).

Ο αδελφός της αδικοχαμένης Τάνιας Χαριτοπούλου, Δημήτρης Χαριτόπουλος, είπε στο protothema.gr, ότι φοβάται πάρα πολύ για τους γονείς του και για το παιδί που είχε αποκτήσει η αδελφή του με τον δολοφόνο.

Ολόκληρη η οικογένεια ζει στη Θεσσαλονίκη -εκεί όπου το καλοκαίρι του 1998 ο Σπύρος Καββαδίας σκότωσε την σύζυγό του και εξαφάνισε το πτώμα της- και όλοι τους είναι τρομοκρατημένοι μήπως κάτι κακό τους συμβεί.

\"\"

«Είναι κατά συρροή δολοφόνος. Εχει σκοτώσει δύο γυναίκες. Δεν έχει έλεγχο», δήλωσε ο κ. Χαριτόπουλος.

«Φοβάμαι ότι μπορεί να προβεί στο οτιδήποτε. Χρειαζόμαστε προστασία», πρόσθεσε.

\"\"

Σημειώνεται ότι το πτώμα της Τάνιας, που έφυγε στην ηλικία των 27 ετών, μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί. Η άτυχη κοπέλα ζούσε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης με τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερό της Σπύρο Καββαδία και το τρίχρονο κοριτσάκι τους, την Βασιλική. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει με έρευνά της στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη. Σύμφωνα με την μαρτυρία της μικρής, οι γονείς της «καβγάδισαν έντονα και ο μπαμπάς άρχισε να τραβάει από τα μαλλιά τη μαμά. Εκείνη άρχισε να κλαίει και να φωνάζει. Μετά την έβαλε στο κρεβάτι, της έβαλε στο πρόσωπο δύο μαξιλάρια και η μαμά κοιμήθηκε». 

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο δολοφόνος ήταν εκείνος που δήλωσε την εξαφάνισή της αδικοχαμένης Τάνιας. Μάλιστα, ισχυριζόταν ότι τον εγκατέλειψε για κάποιον άλλο άνδρα.

Ομως, άλλα έδειξε η έρευνα. Στην μπανιέρα του άδειου σπιτιού, η δημοσιογράφος βρήκε ίχνη αίματος και κάτω από το καπάκι της τουαλέτας, κάποια ίχνη σάρκας που ο ιδιοκτήτης χαρακτήρισε «σκουριά». Τα εγκληματολογικά εργαστήρια που η εκπομπή παρέδωσε τα ευρήματα, αποφάνθηκαν ότι ήταν κομμάτια από το σώμα της άτυχης κοπέλας… Αξίζει να σημειωθεί πως από το σπίτι είχαν περάσει δύο φορές άνδρες της Σήμανσης, αλλά δεν τα είχαν εντοπίσει.

Το στοιχείο αυτό και όλα όσα η εκπομπή αποκάλυψε για τη δράση του Καββαδία, ήταν καθοριστικά για τη σύλληψη και την καταδίκη του. Οι μάρτυρες στη γειτονιά είχαν ακούσει εκείνη τη μοιραία νύχτα τις κραυγές της Τάνιας που καλούσε σε βοήθεια. Την άλλη μέρα είδαν το δράστη να φεύγει κουβαλώντας στο αυτοκίνητο σακούλες, πιθανότατα με τα μέλη του σώματος της Τάνιας. Επισκέφτηκε την αδελφή του, άφησε το παιδί εκεί και της αποκάλυψε ότι σκότωσε την Τάνια γιατί τη ζήλευε και φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε παίρνοντας και τη μικρή .Της είπε χαρακτηριστικά ότι «και 200 χρόνια κι αν περάσουν δεν θα τη βρουν».

Το «Τούνελ» αποκάλυψε και τον προηγούμενο φόνο που είχε διαπράξει στην Ελβετία με θύμα την πρώην σύντροφό του. Οι Ελβετοί αστυνομικοί είπαν στην εκπομπή ότι κακοποιούσε την Νικόλ Κίρχνερ με την οποία συζούσε επτά χρόνια. Όταν αυτή μεταφέρθηκε σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών, κατάφερε να την εντοπίσει και να την σκοτώσει. Με ψεύτικα στοιχεία, πλαστές ταυτότητες και περούκες, έφτασε στην Ελλάδα σαν πλούσιος επιχειρηματίας και γνώρισε την Τάνια.

Η Αγγελική Νικολούλη κατάφερε να του μιλήσει μέσα στις φυλακές της Θεσσαλονίκης. Οι αντιφάσεις, το εγκληματικό του προφίλ και η έλλειψη συμπόνιας για τις δύο γυναίκες που σκότωσε, προκάλεσαν εντύπωση.

Ο Καββαδίας δεν ομολόγησε ποτέ τους φόνους που διέπραξε. Το πρώτο δικαστήριο τον αθώωσε αλλά το δεύτερο που οδηγήθηκε μετά από έφεση του Εισαγγελέα, τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Σημειώνεται ότι ο Καββαδίας είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα και για το φόνο της Ελβετίδας φίλης του. Από τις φυλακές που βρίσκεται δεν δίστασε να εμφανίσει ζωντανή την Τάνια με έγγραφο από τράπεζα στην Ουκρανία που «έφερε την υπογραφή της». Δεν γνώριζε όμως ότι η εκπομπή είχε διασυνδέσεις και στην Ουκρανία και θα εντόπιζε την απάτη του, αφού η υπογραφή ήταν πλαστή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook