Υλικά

• 600 γρ. πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
• 200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και περασμένες στο χοντρό τρίφτη
• 80 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 3 αυγά
• 40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 40 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 20 γρ. άνιθο, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα τα πράσα, τις πατάτες και το κρεμμυδάκι με 200 ml. νερό και τα αχνίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν τραβήξουν τα υγρά τους , προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να «μυρίσουν». Τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν.

Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ρίχνουμε και τα σοταρισμένα πράσα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε από σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σε τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε «τηγανίτες». Ψήνουμε για 5 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε.