Με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ευάγγελο Καπετανάκη συναντήθηκε χθες η Επιτροπή Αγώνα στήριξης του ΤΕΙ Κρήτης-Παράρτημα Αγίου Νικολάου παρουσία του Δημάρχου Αγ. Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη με θέμα την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ν’ αναστείλει την εισαγωγή των φοιτητών για το έτος 2011 – 2012 στο Τμήμα «Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών συστημάτων».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες η Προϊσταμένη του Τμήματος ΤΕΙ «Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής» η Δρ. Φωτεινή Ψιμάρνη – Βούλγαρη, Καθηγήτρια, ο κ. Β Ζαχαρόπουλος – αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης και καθηγητές του ΤΕΙ Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος και η Επιτροπή Αγώνα στήριξης του ΤΕΙ Αγ. Νικολάου εξέθεσαν στον κ. Καπετανάκη τα αιτήματά τους για την άδικη και παράλογη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια του παρέδωσαν την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, το ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα καθώς και τα ψηφίσματα όλων των Μεραμπελλιώτικων τοπικών φορέων, σωματείων και συλλόγων.

«Η απόφαση αυτή δεν βασίζεται σε κανένα αντικειμενικό κριτήριο, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους και διεκδικούμε την ακύρωσή της και ζητούμε από το ΤΕΙ να συνδράμει στην προσπάθειά μας αυτή.

Διεκδικούμε από κοινού όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος αλλά ένα ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών στα πλαίσια ενός καλύτερου χωροταξικού σχεδιασμού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε επίπεδο Κρήτης. Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το Ίδρυμα όσο και οι θεσμικοί παράγοντες θα διεκδικήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, το οποίο μόλις στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, έδειξε στοιχεία δυναμισμού και προσέλκυσε πολλούς φοιτητές.» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης ενημέρωσε του παριστάμενους για τις εξελίξεις του ζητήματος και υπογράμμισε ότι «…η Τρόικα ουδέποτε ζήτησε να γίνουν τέτοιες περικοπές στην Παιδεία. Αλλού έπρεπε να γίνουν αυτές. Το Τμήμα που θέλουν να καταργήσουν, μέσα στα δυο χρόνια λειτουργίας του, δεν πρόλαβε να δοκιμαστεί. Εμείς προτείναμε κοινά αποδεκτά κριτήρια. Η κίνηση της μη τοποθέτησης εισακτέων ήταν βιαστική…» ενώ συμφώνησε ότι δεν βασίζεται σε κανένα αντικειμενικό κριτήριο η απόφαση αυτή. Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα κατέθεσε ότι θα συνεχίσει τις αντιδράσεις με οποιαδήποτε μορφή, εκτιμήσει ότι θα βοηθήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook