Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Χανίων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει \”με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο\” οπως σημειώνει,  τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Τσικαλαριών και υποψήφιο αιρετό με τη ΔΑΚΕ, Θεόδωρο Βομβολάκη, για \”αυταρχική και αντιδημοκρατική\” συμπεριφορά του απέναντι στις αποφάσεις του σωματείου και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογός στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι,

\”με ομόφωνη απόφασή του, όπως και δεκάδες Σύλλογοι, ΕΛΜΕ, σωματεία και φορείς της χώρας μας αλλά και παγκόσμιες ομοσπονδίες παίρνουν μέρος στην πρωτοβουλία φορέων της εκπαίδευσης καθώς και της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών «Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη» όπου συγκεντρώνονται τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη σε κάθε σχολείο για να παραδοθούν στην συνέχεια στα παιδιά της Παλαιστίνης από την ίδια την Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Σε αυτή την προσπάθεια αποφάσισε να συμμετέχει και ο σύλλογος διδασκόντων του Δ.Σ. Τσικαλαριών (μειοψηφούντος του Διευθυντή) και να καλέσει τους γονείς και τους μαθητές του να συνδράμουν όπως μπορούν, απευθύνοντάς τους μια σύντομη γραπτή ανακοίνωση.

Ο κ. Θ. Βομβολάκης, ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι δεν δέχεται τις αποφάσεις του συνδικάτου, απαίτησε να μη δοθεί το κάλεσμα στους γονείς αν πρώτα δεν πάρει έγκριση από την διεύθυνση Π.Ε. (!). Στη συνέχεια απείλησε τους συναδέλφους και μάλιστα μπροστά σε δύο μέλη του Δ.Σ. που επισκέφτηκαν το σχολείο, πως αν τολμήσουν να υλοποιήσουν την απόφαση του σωματείου θα τους καταγγείλει στο Υπουργείου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Επιπλέον, επειδή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία την πρότεινε το ΠΑΜΕ και μάλιστα έβγαλε και αφίσα για την ενίσχυσή της, ο κ. Βομβολάκης υποστήριξε πως είναι απόφαση μιας παράταξης (;) και γι’ αυτό δεν την υλοποιεί.

Ο παραπάνω διευθυντής λοιπόν με τη στάση του έκανε καθαρές και τις πεποιθήσεις του! Ότι δηλαδή:

θα έπρεπε να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση και η διακίνηση ιδεών μέσα στους χώρους δουλειάς,
ότι οι αποφάσεις των σωματείων θα πρέπει να παίρνουν την έγκριση της εργοδοσίας (!!!)
ότι όποιος σηκώνει κεφάλι κόντρα στα παραπάνω θα καταγγέλλεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και άρα με την απειλή της απόλυσης.

Ο κ. Βομβολάκης φαίνεται να νοσταλγεί άλλες εποχές. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων κάνει ξεκάθαρο πως δεν θα επιτρέψει τέτοιες λογικές να δηλητηριάσουν τη δράση του σωματείου και τη λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων. Θεωρούμε τέλος θλιβερό το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής προτείνεται για να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους στο ΠΥΣΠΕ\”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος.

και καταλήγει

\”Καλούμε τους συναδέλφους του Δ.Σ. Τσικαλαριών να υλοποιήσουν την απόφασή τους (ήδη έχουν έρθει τα πρώτα υλικά στα γραφεία του Συλλόγου μας από το συγκεκριμένο σχολείο) και να μην υποκύψουν στις απειλές του διευθυντή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτυχία της καμπάνιας «Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη», η οποία παρατείνεται μέχρι τις 30 Οκτώβρη\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook