Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/10 στην αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς η εκδήλωση των Ομάδων και Συλλόγων Γυναικών του νομού Ηρακλείου, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με θέμα τις: «Σύγχρονες ανάγκες μητέρας και παιδιού σε Υγεία-Πρόνοια».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Στις παρουσιάσεις τους οι ομιλήτριες ανέφεραν την κατάσταση που επικρατεί στους τομείς της παιδιατρικής υγείας και της προσχολικής αγωγής, ενώ τόνισαν ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος τους για τη σωστή και ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας.

Από την πλευρά της ΟΓΕ παρουσιάστηκαν οι αιτίες που οι λαϊκές οικογένειες σήμερα δεν έχουν πρόσβαση σε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και για τις ελλιπείς υπηρεσίες που τους παρέχονται. Ενώ, έγινε μια σύντομη αναφορά για το τι σύστημα υγείας θέλουμε, αλλά και τον τρόπο που θα το διεκδικήσουμε.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, με τους γονείς να έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν για πράγματα που τους απασχολούν όπως για τα εμβόλια, για το τι πρέπει να προσέξουν όσον αφορά τη μάθηση των παιδιών τους κλπ.

Οι μικροί μας φίλοι στο δικό τους χώρο απασχολήθηκαν δημιουργικά και με πολύ παιχνίδι.
Την ίδια μέρα επίσης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι: 591, 622, 953, 1126, 1765.

Οι σύλλογοι και οι ομάδες Γυναικών Ηρακλείου της (ΟΓΕ) καλούν όλες τις Γυναίκες του Ηρακλείου, όλες τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους άντρες τους και τα παιδιά τους και να δώσουν δυναμικό παρόν στο Σύνταγμα την 1η Νοέμβρη στις 12 π.μ. στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Έχουμε ευθύνη, σήμερα – τώρα, να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.
Έλα κι εσύ γυναίκα εργαζόμενη – άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, συνταξιούχα, νέα γυναίκα μαζί μας.
Μη μένεις μόνη σου.  Πάλεψε, οργανώσου, δώσε το παρόν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972988088
email: [email protected]"