Η FIA ανακοίνωσε, ότι μία δεκαμελής επιτροπή με γνωστά ονόματα από τον χώρο της Formula 1 θα διερευνήσει όλες τις λεπτομέρειες του ατυχήματος του Ζουλς Μπιανκί στην πίστα της Σουζούκα.

Το πόρισμα της επιτροπής, η οποία ξεκινά τις εργασίες της αυτή την εβδομάδα, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Στην ομάδα των ειδικών περιλαμβάνονται ο πρώην ‘’ιθύνων νους’’ μεγάλων ομάδων του χώρου, Ρος Μπρόουν, αλλά και ο τέως διευθυντής της Scuderia, Στέφανο Ντομενικάλι. Μέλη της είναι –μεταξύ άλλων- ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Έμερσον Φιτιπάλντι, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συνδικάτου των οδηγών GPDA, Αλεξάντερ Βουρτς, όπως επίσης ο γνωστός χειρούργος του Μίκαελ Σουμάχερ, Ζεράρ Σαγιάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA «η ομάδα θα αναλάβει μία πλήρη αξιολόγηση του ατυχήματος, για κατανοήσουμε καλύτερα, τι συνέβη. Θα κάνει προτάσεις και συστάσεις, ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια στις πίστες αγώνων».

Ο Ζουλς Μπιανκί νοσηλεύεται από τις 5 Οκτωβρίου σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας μετά από σοβαρό ατύχημα στην πίστα της Σουζούκα, όταν το μονοθέσιο της Marussia που οδηγούσε, έπεσε πάνω σε τρακτέρ, με αποτέλεσμα να υποστεί ο Γάλλος βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

gazzetta.gr