Ο Εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.

Το πρόγραμμα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο, περιλαμβάνει τα εξής:

• Σημαιοστολισμό που ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου, μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

• Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου.

Ώρα 11.00:
• Προσκύνημα των μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων, με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και Βαθμοφόρους, αντίστοιχα. Κατά το Προσκύνημα θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα Σχολεία, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου, Προσκόπους και Οδηγούς και στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

• Το πρωί της ημέρας αυτής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίου Νικολάου θα παίζει εμβατήρια.

Ώρα 08:00:
• Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους και Οδηγούς.

Ώρα 10:00:
• Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook