Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών ξεκίνησαν για τη χειμερινή περίοδο στον χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου, της Δημοτικής Ενότητας Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Στόχος των εκδηλώσεων είναι, όχι μόνο η αύξηση της αναγνωσιμότητας αλλά και η εποικοδομητική απασχόληση, το ομαδικό παιχνίδι, η ψυχαγωγία, η επιμόρφωση, η επικοινωνία, η έκφραση και η δημιουργία για χαρούμενα και υγιή παιδιά.

\"\"

\"\"

Οι μικροί μας φίλοι απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στις ποικίλες δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες, τα Σάββατα και τις Κυριακές, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των Βιβλιοθηκών.

-δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης με τέμπερες, πηλό, κάρβουνο, ύφασμα, πλαστελίνη, χαρτί … στο Εικαστικό εργαστήρι: «Δημιουργούμε με….» ,
-συνδυάζουν αρμονικά το βιβλίο, τη μουσική και το θέατρο, ανεβάζοντας τη δική τους μουσικοθεατρική παράσταση στη δραστηριότητα «Από το βιβλίο στο σανίδι…!»
– «Ταξιδεύουν μαγικά…» στα εκπαιδευτικά προγράμματα, που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις, λέσχη ανάγνωσης, μουσική, παιχνίδια, κατασκευές, για να εξερευνήσουν τον όμορφο κόσμο των Βιβλιοθηκών!
– ενθουσιάζονται με τα «Παραμυθοκαμώματα της Κυριακής» αναγνώσεις παραμυθιών, δημιουργική απασχόληση και διαδραστικά παιχνίδια για ξεχωριστές …Κυριακές!
– «Μαθαίνουν σκάκι», στον χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας, και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού. Οι προπονητές της ΣΑΧ γνωρίζουν στα παιδιά το πνευματικό αυτό άθλημα και τους δείχνουν ορισμένα από τα μυστικά του παιχνιδιού.

\"\"

\"\"

Ευχαριστίες οφείλονται στην Κακατσάκη –Σκορδαλά Ευδοκία, τη Ντούλια Αθηνά, την Κατσιφαράκη Θηρεσία, τη Σμπυράκη Ανδριάνα, τον Βερυκάκη Μανώλη, τη Γαλάνη Νίκη που συμβάλουν για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων, αφιερώνοντας τον χρόνο τους και τη δημιουργική τους διάθεση, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook