​Μπορεί η Δαλιδά να πήρε τη δύναμη του Σαμψών, κόβοντας τα μαλλιά του, όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν να κόψουν τα μαλλιά τους για να δώσουν δύναμη σε παιδιά που έχασαν τα δικά τους στη μάχη με τον καρκίνο…

Μία 24χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη είναι η «ψυχή» αυτής της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την αποστολή και δωρεά των μαλλιών τους, σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και δωρίζουν περούκες σε παιδιά.

«Όταν έκοψα και έδωσα η ίδια τα μαλλιά μου, αποφάσισα να ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ γι\’ αυτή τη διαδικασία και έτσι δημιούργησα τη σελίδα στο facebook: \’Δωρεά μαλλιών – Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις\’, χωρίς να αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 24χρονη σπουδάστρια μαγειρικής Μελίνα Κωνσταντινίδη.

Όπως εξηγεί, ο καθένας που κόβει τα μακριά μαλλιά του, μπορεί να τα στείλει στους οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, «Children with Loss Hair» και «Wigs for Kids» οι οποίοι δημιουργούν στη συνέχεια περούκες που δωρίζουν σε άτομα κάτω των 21 ετών.

«Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις δωρεάς» διευκρινίζει η κ. Κωνσταντινίδη, της οποίας ο ρόλος είναι καθαρά ενημερωτικός. «Δεν στέλνω δηλαδή εγώ τα μαλλιά, αλλά προσπαθώ να ενημερώσω για τον τρόπο που μπορεί να το κάνει ο καθένας» εξηγεί.

Για να μπορέσετε λοιπόν, να δωρίσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει:

1. Να είναι στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα αλλά σε καλή κατάσταση, δηλαδή όχι καμένα και ταλαιπωρημένα.

2. Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά και μεγαλύτερο.

3. Να σταλούν στεγνά καθώς μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.

4. Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά ενώ είναι αποδεκτές ακόμα και οι φυλαγμένες… κοτσίδες της γιαγιάς αφού τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να μην φθείρονται στον χρόνο.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook