​Η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει με την συνδρομή του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού την 79η συνάντηση του European General Practice Research Network (EGPRN- www.egprn.org), που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Το EGPRN είναι ένα δίκτυο ακαδημαϊκών και ερευνητών που συμμετέχουν στον τομέα της έρευνας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Γενική Ιατρική.

Το θέμα της συνάντησης, στην οποία θα παρευρεθούν περισσότεροι από εκατό διακεκριμένοι ερευνητές και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, είναι “Economic crisis and Research in Primary Care”.

Στη συνάντηση αυτή, θα κατατεθούν και θα συζητηθούν ερευνητικές εργασίες, που θα έχουν απήχηση στην προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση καθώς και στις υπηρεσίες και τα συστήματα υγείας της Ευρώπης. Τέλος, το EGPRN προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συναντήσουν ερευνητές και ερευνήτριες από άλλες χώρες, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις τοπικές και διεθνείς συνεργασίες στον τομέα της έρευνας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, από τις 23 ως τις 26 Οκτωβρίου 2014 στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9).