Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματατοποιηθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, θα συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
     
"Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αντιδρώντας στα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, μέτρα που μας εξαθλίωσαν, όπως τις υπερφορολογήσεις, τα προβλήματα με τα θέματα υγείας και του ΟΑΕΕ, τα έγγραφα κατασχέσεων του ΚΕΑΟ που στέλνονται κατά χιλιάδες στους συναδέλφους, τον ΕΝΦΙΑ, αποφάσισε να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα απαιτώντας :

-Να σταματήσει η φοροληστεία σε βάρος των μικρεμπόρων και κατάργηση του 26% από το πρώτο ευρώ. -Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι απειλές κατασχέσεων.

-Να θεωρηθούν άμεσα και χωρίς όρους τα βιβλιάρια υγείας όλων των συναδέλφων.

-Να παγώσουν οι παλιές οφειλές για όσο διάστημα κρατά η κρίση.

-Να έχουμε δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης, για να μπορούμε να πληρώνουμε και να είμαστε ταμειακά ενήμεροι. -Την κατάργηση του πλαφόν των 12.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος για νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ούτως ώστε να μπορούν όλοι οι επιτηδευματίες ανεξαρτήτου εισοδήματος ,που έχουν δημιουργήσει ασφαλιστικές οφειλές εντός κρίσεως τα έτη 2011,2012,2013 , να έχουν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη . -Οι ασφαλιστικές εισφορές να είναι ανάλογες του φορολογητέου εισοδήματος της κάθε επιχείρησης. 

- Την κατάργηση του Ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολογητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ)

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.

-Κατάργηση των φόρων στην πρώτη κατοικία.

-Καθορισμός αφορολογητου ορίου 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

-Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμένου εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης»

-Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.