Τελευταία ενημέρωση 21:20

Ένα άθλιο και ψευδές δημοσίευμα που μόνο στόχο έχει είναι να σπείρει τον πανικό κυκλοφορεί από εχτές στο Ελληνικό διαδίκτυο και συνεχίζει να αναπαράγεται και σήμερα από διάφορα blogs και ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αναφέρεται ότι εχτές το απόγευμα στις 16:45 προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου πτήση από την Λιβερία της οποίας επιβάτης διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ και φέρεται να έχει προσβληθεί από τον ιο ΕΜΠΟΛΑ. Μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται και ως πηγή ιδιωτική εταιρεία security που έχει αναλάβει την περιφρούρηση του αεροδρομίου και.. πληροφορίες που διαρρέουν από μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου.

Η είδηση αναπαρήχθη αστραπιαία, ήδη έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε χώρους διαλόγου (chat) και στα social media, ενώ πριν λίγη ώρα αναγνώστες του Flashnews.gr επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας να μάθουν αν ισχύει το περιστατικό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Νίκο Χαριτάκη Διοικητή των ΠΑΓΝΗ - Βενιζέλειου, αλλά και με τον Προϊστάμενο της ΔΥΠΕ Κρήτης τον κ. Αντώνη Γρηγοράκη, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό, το δημοσίευμα είναι ψευδές και ενδέχεται να κινηθεί και νομική διαδικασία κατά της ιστοσελίδας που το δημοσίευσε.

Λϊγο μετά την επικοινωνία μας, ο κ.Χαριτάκης εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρει την ύπαρξη κρούσματος ιού Έμπολα στην Κρήτη και το οποίο έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχουμε να δηλώσουμε ότι πρόκειται περί ψευδούς ειδήσεως και έχει δοθεί εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, προκειμένου άμεσα να καταθέσει μήνυση στον Κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων."

Flashnews.gr