Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τα Χανιά θα υποδεχθούν τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στον Νομό μας τη 'Φλόγα της Ελπίδας', αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. 

Και εξηγεί:
"Ο συμβολισμός της είναι ιερός, γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. 
Η «Φλόγα» θα φθάσει στον Νομό μας, χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μεταφέρουν μαζί με τους αθλητές Special Olympics και δικά μας παιδιά από ειδικά σχολεία της περιοχής μας. Τους ονομάζουμε «Φύλακες της Ελπίδας» και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο και τους ευχαριστούμε! 

Η «Φλόγα της Ελπίδας» για τους Παγκόσμιους Αγώνες Αθήνα 2011 θα ανάψει στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου κι από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην  Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη (20 Ιουνίου) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.
Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα φτάσει στα Χανιά από την Κύπρο (13/6) και θα διασχίσει το Νομό μας με Τελετές Αφής της Φλόγας σε Καστέλλι - Ελιά των Βουβών - Πλατανιά - Βρύσες - Γεωργιούπολη - Καλύβες - Παλιό Λιμάνι Χανίων. 

Θα διασχίσει τις επόμενες ημέρες και την υπόλοιπη Κρήτη, για να καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη «Φλόγα της Ελπίδας» σε όλα τα μνημεία πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η «Φλόγα» θα διανυκτερεύσει στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, έμπροσθεν του Παρθενώνος, με τιμητική Φρουρά - σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα - Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς".

Χανιώτικα Νέα