O Nίκος Ευαγγελάτος απαντάει μέσα από το blog του στο Newsit, στα δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν να  έχει δώσει τα χέρια με στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού ALTER για την παρουσίαση τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μέσα από το blog του δηλώνει ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή στην τηλεόραση, αλλά με τελείως διαφορετικές προϋποθέσεις και σε συνδυασμό με το διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ευαγγελάτος έγραψε στο blog του:  \” Όσο για την τηλεόραση επιμένω να λέω ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω αλλά με τελείως διαφορετικές προϋποθέσεις και σε συνδυασμό με το ίντερνετ. Δεν με ενδιαφέρει πια η επιμέλεια και η παρουσίαση ενός δελτίου ειδήσεων ή μιας πολύωρης καθημερινής εκπομπής. Προς Θεού δεν τα αποκηρύσσω. Παραμένω άλλωστε τηλεθεατής τους. Όμως επαγγελματικά αυτή την περίοδο δε με αφορούν.Ίσως μια εβδομαδιαία εκπομπή διαλόγου και δημοσιογραφικής έρευνας θα αποτελούσε μιά γέφυρα ανάμεσα σε τηλεόραση και διαδίκτυο. Με καλή προετοιμασία και χωρίς βιασύνη\”.

Αποκάλυψε επίσης ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι η δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού, με μια αντατρεπτική ιδέα.

Διάβασε όλο το άρθρo…

Όταν πριν 1,5 χρόνο μαζί με τους συνεργάτες μου ξεκινούσαμε την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ιντερνετικού πόλου είχα πει δημόσια ότι η επαγγελματική επιλογή μου ήταν πια το διαδίκτυο.

Τα πλεονεκτήματα του νέου αυτού πολυμέσου είναι ανεξάντλητα.

Συνδυάζει το κείμενο που είναι το στοιχείο των εντύπων, με την εικόνα που είναι το στοιχείο της τηλεόρασης.

Παρέχει τη δυνατότητα της άμεσης μετάδοσης της είδησης, όπως το ραδιόφωνο, αλλά ταυτόχρονα είναι και το μόνο μέσο που έχει μνήμη, αφού καθετί που αναρτάται μπορεί να ανακληθεί ταχύτατα και απλούστατα.

Κυρίως όμως είναι το μέσο που φέρνει το χρήστη στο προσκήνιο. Τον καθιστά συνδιαμορφωτή του περιεχομένου του και του παρέχει τη δυνατότητα να παρέμβει, να σχολιάσει και να εκφράσει τη δική του άποψη ακριβώς κάτω από την άποψη του κάθε συντάκτη ή αρθρογράφου.

Και είναι το πιο φιλικό για τον κάθε χρήστη αφού ο καθένας μπορεί να βρει την είδηση ή την πληροφορία που τον ενδιαφέρει, την ώρα που αυτός επιλέγει και όχι μόνο την ώρα κάποιου δελτίου ειδήσεων. Στο σημείο και με το μέσο που επιλέγει αφού έχει τη δυνατότητα να την αντλήσει ακόμα και από ένα κινητό τηλέφωνο καθώς περπατά στο δρόμο.

Αλλά και για τη διαφημιστική αγορά το διαδίκτυο φέρνει επανάσταση. Σε ΗΠΑ και Ευρώπη η διαφημιστική δαπάνη παρουσιάζει μεγάλη άνοδο και αρχίζει να ξεπερνά ακόμα και την τηλεόραση.

Σε αυτό δε λειτουργεί μόνο υπενθυμιστικά όπως στα άλλα μέσα, αλλά κάθε \”μπάνερ\” αποτελεί και ένα σημείο πώλησης από όπου εταιρίες ανεξαρτήτως ωραρίων ή υποκαταστημάτων μπορούν να πωλούν προϊόντα και υπηρεσίες.

Με βάση αυτές τις αρχές δημιουργήσαμε μέχρι σήμερα 4 sites που όλα κάνουν την πιο δύσκολη, δαπανηρή και συνάμα δημιουργική δραστηριότητα. Παράγουν πρωτογενές περιεχόμενο. Και εσείς μας δείχνετε καθημερινά ότι είμαστε σε σωστό δρόμο.

Από την 1η εως τις 31 Μαίου και τα 4 αυτά sites -newsit, tlife, onalert και zappit – δέχθηκαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας Nielsen περισσότερους από 2.000.000 διαφορετικούς επισκέπτες που τα επισκέφθηκαν σχεδόν 10.000.000 φορές και διάβασαν περίπου 60.000.000 ειδήσεις.

Όλοι εσείς -οι αναγνώστες μας- μας δίνετε κάτι πολύτιμο και πανάκριβο. Την εμπιστοσύνη και το χρόνο σας αφού μόνο στο Νewsit κάθε μια από τις 6.500.000 επισκέψεις που δέχθηκε το Μάιο είχε διάρκεια σχεδόν 9 λεπτών!

Αλλά και όλοι όσοι μας έχετε επιλέξει σε μια τόσο δύσκολη εποχή για να διαφημιστείτε, μας δίνετε τη δυνατότητα να υπάρχουμε και προσδοκάτε και από εμάς αποτελέσματα που θα σας βοηθήσουν να σταθήτε όρθιοι στον ανεμοστρόβιλο της κρίσης.

Σχεδιάζουμε με προσοχή τα επόμενα βήματα μας. Σε λίγες εβδομάδες θα επεκταθούμε στην Κύπρο. Δε θα το κάνω μαζί με τον \’Αντη γιατί το χέρι ενός πληρωμένου δολοφόνου έκοψε το νήμα της ζωής του. Θα το κάνουμε με τους άξιους συνεργάτες του.

Σε περίπου δύο μήνες θα \”ανεβάσουμε\” ένα site που δουλεύουμε πολύ καιρό και αφορά το χώρο της υγείας. Με αυτό θα επιχειρήσουμε ένα άνοιγμα και στην εκτός Ελλάδας ιντερνετική αγορά.

Για όλα αυτά σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε όλους εσάς που αγκαλιάζετε τον κόπο μας. Αλλά και στους συνεργάτες μου. Που στηρίζουν με κάθε θυσία αυτά τα όνειρα.

Σας οφείλω όμως και μια δέσμευση. Όπως το είπα και το έγραψα πριν 18 μήνες έτσι το επαναλαμβάνω και σήμερα. Δουλειά μου πια είναι το διαδίκτυο.

Στα πιο άμεσα σχέδια μου υπάρχει και η δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού με μια ανατρεπτική ιδέα.

Όσο για την τηλεόραση επιμένω να λέω ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω αλλά με τελείως διαφορετικές προϋποθέσεις και σε συνδυασμό με το ίντερνετ. Δεν με ενδιαφέρει πια η επιμέλεια και η παρουσίαση ενός δελτίου ειδήσεων ή μιας πολύωρης καθημερινής εκπομπής. Προς Θεού δεν τα αποκηρύσσω. Παραμένω άλλωστε τηλεθεατής τους. Όμως επαγγελματικά αυτή την περίοδο δε με αφορούν.

Ίσως μια εβδομαδιαία εκπομπή διαλόγου και δημοσιογραφικής έρευνας θα αποτελούσε μιά γέφυρα ανάμεσα σε τηλεόραση και διαδίκτυο. Με καλή προετοιμασία και χωρίς βιασύνη. Αυτά τα ολίγα τηλεοπτικώς.

Όλα τα υπόλοιπα…web only!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook