Σας ενημερώνουμε ότι στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη θα εκπροσωπήσει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, κ. Νικόλαος Καλογερής.

Επίσης, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, ημέρα του Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, θα παρίσταται ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης στις σχετικές επετειακές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Α΄ΓΕΝΙΚΑ

1.    Από την 8η πρωινή της 27ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων. 

2.    Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2014 και σημαιοστολισμός των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄  Ε Ι Δ Ι Κ Α

 

ΔΕΥΤΕΡΑ      27 Οκτωβρίου 2014

\"\" 



ΩΡΑ 11.00

 

Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.

 

Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.

 

Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.

 

 

 

 

ΩΡΑ 13.00

 

 

 

 

 

ΤΡΙΤΗ

\"\" 

 



ΩΡΑ 07.30

 

ΩΡΑ 08.00

 

ΩΡΑ 10.45

 

 

 

 

 

ΩΡΑ 11.40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΩΡΑ 12.00

Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας &  Β/θμιας  Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών.

 

Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδ. Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η

εθνική σημασία της Επετείου.

 

 

28 Οκτωβρίου 2014

 

 

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

 

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

 

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Μαρία Μαράκη, Φιλόλογος, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σούδας.

 

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης (ΑΔΦΧ), εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.

 

Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, και να έχει δηλωθεί στο Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Χανίων το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 27 Οκτωβρίου  (τηλ. 28213-40115 και 40160).

 

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

 

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

 

Παρέλαση (στον καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

 


Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου παρακαλείται να ρυθμίσει τα της ιεροτελεστίας στις 27 και 28 Οκτωβρίου. Ο Ναύσταθμος Κρήτης (ΑΔΦΧ) παρακαλείται να ρυθμίσει την παράταξη των τιμητικών αγημάτων και της μουσικής στην Ι.Μ. και στο χώρο του Ηρώου. Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων παρακαλείται να ρυθμίσει την τάξη εντός και εκτός του Μητροπολιτικού Ναού, όπως και στους χώρους του Ηρώου και της παρέλασης. Ο Δήμος Χανίων παρακαλείται να εγκαταστήσει μικροφωνική συσκευή στο Ηρώο για την 27η και 28η Οκτωβρίου, να φροντίσει για την καθαριότητα του χώρου του Ηρώου και της Παρέλασης και να διαθέσει 2 άτομα για την επίδοση των στεφάνων.

Το πρόσταγμα και το συντονισμό της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων, θα έχει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Μανούσο Μαραγκάκη, βοηθούμενος από τον Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Γιώργο Λεβεντάκη.

Υπεύθυνος των πολιτικών τμημάτων της παρέλασης, ορίζεται o καθηγητής Φ.Α κ. Γεώργιος Γιατρουδάκης του 5ου Γυμνασίου Χανίων, βοηθούμενος από τους καθηγητές:

·         Γεώργιος Ξανθόπουλος

·         Ηλίας Κιναλόπουλος

·         Ηλίας Μπούσιος

·         Εμμανουήλ Λεβεντάκης

·         Αναστασία Χατζηγεωργίου

·         Βασίλης Καραπανταζής

·         Αναστάσιος Μαραγκουδάκης

·         Δημήτριος Βοζινάκης

·         Χρήστος Δασκαλάκης

 

Το συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, Ρούλα Οικονομάκη.

Τελετάρχες ορίζουμε:

Στο χώρο του Ηρώου την 27η και 28η Οκτωβρίου, όπως κα στο χώρο της παρέλασης τον υπάλληλο της Π.Ε. Χανίων, κ. Μιχάλη Καζαλάκη..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook