Επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια και Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, με την οποία ζητά να υπάρξει από πλευράς Πολιτείας στοχευμένο πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας-υποστήριξης των μικρών Δήμων της χώρας, ώστε να καταστεί εφικτή η ωρίμανση και ένταξη νέων έργων στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, απέστειλε ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης.

Στην επιστολή του – που κοινοποιείται στους Βουλευτές του Ν. Χανίων, στο νεοεκλεγέν προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) – ο κ. Σταθάκης αναφέρει πως «η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον έχοντας υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές πόρων – ένεκα της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής – σε σχέση με την προ «Καλλικράτη» περίοδο» προσθέτοντας πως «σε αυτό το δυσμενές οικονομικό πλαίσιο, μοναδική “οδός” για να μπορέσουν οι Δήμοι – ιδιαίτερα οι μικρότεροι σε μέγεθος – να χρηματοδοτήσουν κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, έργα και παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής σε τοπικό επίπεδο, είναι η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων, με δεδομένες τις ελάχιστες κρατικές/δημόσιες επιχορηγήσεις που δίνονται πλέον προς τους Δήμους για επενδυτικές δραστηριότητες».

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, ο Δήμαρχος Κισάμου ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς «να υπάρξει μέριμνα για την υποστήριξη των μικρών Δήμων με υπηρεσίες Τεχνικής Βοήθειας προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να ωριμάσουν εγκαίρως έργα και δράσεις για ένταξή τους στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014- 2020».

Στόχος και ζητούμενο σε κάθε περίπτωση – αναφέρει ο κ. Σταθάκης – είναι «να υποστηριχθούν όλοι οι δήμοι, και ιδίως οι μικροί, ώστε έχοντας εγκαίρως στη διάθεσή τους τα απαραίτητα μέσα και το αναγκαίο ειδικό επιστημονικό προσωπικό, να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια ως φορείς υλοποίησης έργων και δράσεων στη νέα προγραμματική περίοδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook