Σαν ένας πολύ μακρινός εφιάλτης φαντάζει η περιπέτεια που έζησαν οι 33 μεταλλωρύχοι από τη Χιλή στα έγκατα της γης πριν από αρκετούς μήνες.

Και πλέον μετά από αυτή την περιπέτεια που λίγο έλλειψε να κοστίσει τη ζωή τους, οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι βλέπουν μια άλλη πλευρά της ζωής που φαίνεται ότι υπάρχει και αυτή.

\"\"   \"\"

Προσκεκλημένοι σε αρκετές χώρες του κόσμου γίνονται αντικείμενο θαυμασμού αλλά και περιέργειας εννίοτε. Στέλνουν όμως και ένα μήνυμα γυρνώντας ολόκληρο τον κόσμο: \”ότι πολλές φορές μπορούμε να ξεπεράσουμε τις πιο  μεγάλες δυσκολίες\”. Όλος ο κόσμος τους θεωρεί παράδειγμα ζωής. Ότι δηλαδή παγιδεύτηκαν στα έγκατα της Γής αλλά κατόρθωσαν να βγουν ζωντανοί.

Τι πιστεύουν ότι τους έσωσε; Όπως είπαν στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ \” ο 34ος ανθρακωρύχος που ήταν μαζί τους εκείνες τις 69 ημέρες, ο Ιησούς Χριστός\”.

\"\"   \"\"

Από που έπαιρναν κουράγιο για να κρατηθούν στη ζωή; \”από τα παιδιά μου και τα όνειρα που έχω γι αυτά\” θα πει ο κ. Μάριο Σεπούλδεβα που πλέον, και το δικαιούται άλλωστε, έχει πολλά σχέδια για το μέλλον.

 Όλοι πάντως σε όλες τις κουβέντες τους, ευχαριστούν τον κόσμο που εκείνες τις \”σκοτεινές\” ημέρες προσεύχονταν για αυτούς και όπως λένε ήξεραν  ότι κάπου υπάρχει το χέρι του θεού και θα τους βοηθήσει να βγούνε.

\"\"   \"\"

Τώρα έχουν μια διαφορετική αποστολή όπως και οι ίδιοι λένε: να πουν στον κόσμο \”ότι υπάρχει  Θεός, γιατί Αυτός τους ανέβασε πάνω στη γη. Γυρίζουμε τον κόσμο για να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους  που προσεύχονταν εκείνες τις ημέρες για εμάς, και να τους δείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί.

Αυτές τις ημέρες οι  μεταλλωρύχοι βρίσκονται στα Χανιά προσκεκλημένοι της ΑΝΕΚ ενώ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Cavo Spada στο Κολυμβάρι Χανίων, όπου και διαμένουν. 

\"\"   \"\"

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν εκ μέρους της ναυτιλιακής εταιρείας ο προεδρεύων αντιπρόεδρος κ.  Γ.Κατσανεβάκης ,  εκ μέρους του Δήμου Πλατανιά, καθώς φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής, ο Δήμαρχος κ. Γ.Μαλανδράκης, και εκ μέρους του δήμου Χανίων ο κ. Γιώργος Αρχοντάκης. Επίσης εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων τους φιλοξενούμενους καλωσόρισε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Στους Χιλιανούς προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο Πλατανιά και την ΑΝΕΚ ενώ από την πλευρά τους ευχαριστώντας την ΑΝΕΚ για την πρωτοβουλία να τους καλέσει στα Χανιά είπαν μεταξύ άλλων ότι όταν τους υποσχέθηκαν αυτό το ταξίδι εκείνοι ήταν 800 μέτρα κάτω από τη γη.

\"\"   \"\"

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά…

Η χθεσινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αλλά και Χιλιανούς χορούς και μουσική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook