Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και τη συνέχιση της αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, για τη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σε σχέση με τις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού και την ενίσχυση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων «στην εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική, περιφερειακή και κεντρική αυτοδιοίκηση και διοίκηση».

«Η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και η επαναφορά του εργατικού δικαίου, απαιτούν συγκρούσεις και αγώνες με ευρύτερο παλλαϊκό χαρακτήρα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί, μεταξύ άλλων, «αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και άμεση επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα της προ μνημονίων εποχής, αποτροπή της σύνδεσης του μισθού με την αξιολόγηση και των νέων μειώσεων που σχεδιάζονται, ακύρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, κατάργηση του νόμου 4250/2014, επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και την αποτροπή των 6.500 χιλιάδων νέων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων».

«Σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουμε τις περιπτώσεις με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά, αντίθετα ήμασταν και είμαστε απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook