Ένα κοριτσάκι 3 μηνών υπέκυψε στα τραύματά του στην Ιερουσαλήμ έπειτα από μία πιθανή τρομοκρατική ενέργεια που διέπραξε ένας νεαρός Παλαιστίνιος που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν σε μια στάση του τραμ.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν επέζησε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, άλλοι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφεραν η αστυνομία και οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Τον οδηγό, έναν νεαρό ηλικίας 21 ετών που οδηγούσε το όχημα, η άδεια του οποίου είχε εκδοθεί στο όνομα του πατέρα του, σταμάτησε ένας αστυνομικός που άνοιξε πυρ εναντίον του όταν προσπάθησε να διαφύγει, επισήμανε η αστυνομία.

Πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο από την ανατολική Ιερουσαλήμ, που είναι ήδη γνωστός στην αστυνομία και έχει φυλακιστεί στο παρελθόν, είπε από το σημείο ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της φυλάκισής του.

O δράστης είναι στενός συγγενής ενός γνωστού πρώην κατασκευαστή βομβών της Χαμάς, του Μούχι αλ Ντιν Σαρίφ, που σκοτώθηκε στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το 1998, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγγενείς.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος δράστης της επίθεσης είναι μέλος του ισλαμικού κινήματος Χαμάς.

«Ο Παλαιστίνιος τρομοκράτης που παρέσυρε 8 ανθρώπους σήμερα στην Ιερουσαλήμ και σκότωσε ένα μωρό είναι μέλος της Χαμάς» έγραψε ένας εκπρόσωπος τύπου, ο Οφίρ Γκέντελμαν, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ένα βίντεο με το περιστατικό αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στο οποίο εικονίζεται ένα γκρι αυτοκίνητο να στρίβει απότομα έπειτα από μία διασταύρωση σε μια κεντρική οδική αρτηρία που ενώνει τη δυτική Ιερουσαλήμ και την ανατολική Ιερουσαλήμ, πολύ κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας. Αφού ανεβαίνει πάνω σε μία νησίδα που χρησιμοποιούν οι πεζοί μεταξύ του δρόμου και των γραμμών του τραμ, παρασύρει τους πεζούς που βρίσκονται εκεί.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία στην Ιερουσαλήμ μετά την «τρομοκρατική» επίθεση.

enikos.gr