Την κάθετη αντίδρασή τους στη δημιουργία νέων κέντρων φύλαξης μεταναστών στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, εξέφρασαν φορείς και πλήθος κατοίκων της περιοχής, σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της είδησης, για την πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα, με συνέπεια να καταστραφούν πέντε κτίρια, του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου της Καρωτής Διδυμοτείχου, που σχεδιαζόταν να μετατραπεί σε κέντρο φύλαξης μεταναστών.
Η ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από τον δήμο Διδυμοτείχου και όπως τονίστηκε από τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, αποτελεί την απαρχή των κινητοποιήσεων, ενάντια σε αποφάσεις που επιχειρούν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν τον Έβρο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με ομιλίες τους, ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο βουλευτής Αλέξανδρος Δεμεντζόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου, ο δήμαρχος Σουφλίου, Ευάγγελος Πουλιλιός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook