Για άλλη μια φορά αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά από εγχείρηση βουβωνοκήλης το Νοέμβριο του 2012.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθησε ο παιδοχειρουργός, που χειρούργησε το άτυχο βρέφος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Όμως και σήμερα απουσίαζε ο συνήγορος υπεράσπισης κ.Κούγιας, αλλά και ο βασικός μάρτυρας, ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Μιχαλοδημητράκης που είχε εξετάσει το βρέφος.
Και για μεν τον κ.Κούγια το Δικαστήριο έκρινε πως η απουσία του δεν αποτελούσε λόγο αναβολής, όμως η απουσία του κ.Μιχαλοδημητράκη λόγω ασθένειας κρίθηκε ως λόγος αναβολής, για τις ….15 Ιουνίου 2015 !!
Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη είχε αναβληθεί και τον Φεβρουάριο του 2014, λόγω αδυναμίας του συνηγόρου υπεράσπισης του γιατρού να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία.

\"\"

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το έντεκα μηνών αγγελούδι αντιμετώπιζε πρόβλημα βουβωνοκήλης και έπειτα από 5 ημέρες νοσηλείας στο ΠΑΝΓΗ εξέπνευσε ύστερα από τρεις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.
Το 11 μηνών βρέφος εισήχθη στο Νοσοκομείο με πρόβλημα βουβωνοκήλης και υπεβλήθη την ίδια ημέρα σε προγραμματισμένη εγχείρηση.
Από εκεί και πέρα όμως άρχισε το δράμα που θα κατέληγε σε τραγωδία για τους δύο γονείς του αγοριού.
Η μετεγχειρητική κατάσταση του 11μηνου βρέφους δεν εξελίσσονταν ομαλά.
Οι επιπλοκές στην υγεία του άτυχου μωρού συνεχίζονταν με αποτέλεσμα το πρωί του Σαββάτου 3/11/2012, να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση ενώ μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, την Κυριακή το πρωί εισήχθη και για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες στο χειρουργείο.
Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της ίδιας ημέρας, το μικρό αγγελούδι έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Η οικογένεια του άτυχου βρέφους συντετριμμένη και σε κατάσταση οργής στράφηκε κατά των γιατρών, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη ενώ ο Εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε την διενέργεια νεκροτομής μετά την προσφυγή της οικογένειας μέσω δικηγόρου.

Ιατροδικαστής: Από ιατρικό λάθος ο θάνατος του βρέφους-Σε αργία ο γιατρός

Σε ιατρικό λάθος οφείλεται σύμφωνα με τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκη ο θάνατος του βρέφους. \”Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος. Το βρέφος πέθανε από νέκρωση εντέρου (περιτονίτιδα) μετά από χειρουργική επέμβαση.\’\’
Άμεση ήταν και η αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία ξεπέρασε τη γραφειοκρατεία και έθεσε σε αργία το γιατρό, ενώ κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά πριν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook