Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκαν σήμερα 10 Ελβετοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι πραγματοποιούν μαζί με τουριστικούς πράκτορες της TUI Ελβετίας, εκ των σημαντικότερων Tour Operator της χώρας, ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Κρήτη οι Ελβετοί δημοσιογράφοι (ημερήσιος και περιοδικός τύπος/ επαγγελματικά έντυπα) περιηγήθηκαν σε αξιοθέατα και μνημεία του Ρεθύμνου αλλά και της ενδοχώρας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα.

Οι Ελβετοί Δημοσιογράφοι συνοδεύονταν από τον Εμπορικό Διευθυντή της TUI Ελβετίας, κ. Roland Schmid, ο οποίος ενημέρωσε την κα Λιονή σχετικά με το ταξίδι εξοικείωσης, που έχει την επωνυμία «TUI SUISSE World Εxperience Τοur 2014» στο οποίο συμμετέχουν 130 ταξιδιωτικοί πράκτορες από γερμανόφωνη και γαλλόφωνη Ελβετία (ιδιοκτήτες τουρι-στικών γραφείων και manager), 10 δημοσιογράφοι και 10 διευθυντικά στελέχη της TUI. Σκοπός του ταξιδιού είναι, όπως δήλωσε το στέλεχος της TUI, η καλύτερη δυνατόν προώ-θηση του νησιού και των κρατήσεων μέσα από τη γνωριμία των πρακτόρων με τον προο-ρισμό, δηλαδή την Κρήτη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, αφού καλωσόρισε τους Ελβετούς δημοσιογράφους στην Κρήτη και το Ρέθυμνο έκανε μια σύντομη αναφορά στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, στην ιστορία και τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης (πρωτογενή τομέα και τουρισμό). 

Η κα Λιονή επίσης αναφέρθηκε στην πληθώρα μορφών εναλλακτικού τουρισμού, που διαθέτει η Κρήτη, καθώς και στην κρητική διατροφή, που έχει καταστεί διατροφικό πρότυπο παγκοσμίως.