Η εκλογή της κυρίας Κράτσα, ως εκπροσώπου των πολιτικών ινστιτούτων που ανήκουν στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στη Γενική Συνέλευση του ENOP, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων 69 ινστιτούτων από 25 χώρες της Ε.Ε.
Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε Γενική Συνέλευση εκτός της έδρας του Δικτύου, τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο σκεπτικό της σχετικής πρότασης αναφέρεται ότι η κυρία Κράτσα «είναι μια πολύ έμπειρη πολιτικός, πρώην ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τώρα Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Έχει σημαντική εμπειρία στη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη, είναι πολύ δραστήρια στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και στήριξης της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, έχοντας λάβει πολλές σχετικές πρωτοβουλίες, όπως και αναγνωρίσεις του έργου της».
Η κυρία Κράτσα σε δήλωση της αναφέρει: «Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο του Δικτύου των πολιτικών Ιδρυμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής θα έχει έτσι την ευκαιρία να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης σε μια περίοδο μεγάλων μετασχηματισμών και προκλήσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την χώρα μας ιδιαίτερα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook