Σύσκεψη για το παραεμπόριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης υπό την προεδρία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κώστα Λαμπρινού, στο πλαίσιο μιας σειράς τέτοιων συναντήσεων, που λαμβάνουν χώρα και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου  και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Γιάννης Κουνδουράκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Βούρβαχης, εκπρόσωποι  των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, καθώς και των παραγωγών και εμπόρων της λαϊκής αγοράς.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων και η ενίσχυση των μικτών συνεργείων (Δημοτική Αστυνομία, Αστυνομία, Τμήμα Εμπορίου και Υγειονομικό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης), που ήδη έχουν επιβάλει σε πλανόδιους πωλητές πρόστιμα ύψους 1.000 Ευρώ και έχουν προβεί στην κατάσχεση των εμπορευμάτων τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την πάταξη κάθε μορφής παραεμπορίου το οποίο πλήττει την ήδη επιβαρυμένη τοπική αγορά και οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ρεθύμνης δεσμεύτηκε ότι εντός του μήνα θα προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών στη λαϊκή αγορά αναφορικά με το είδος και την ποσότητα των προϊόντων, που διαθέτουν οι παραγωγοί. Επιπλέον τα μικτά συνεργεία θα διευρύνουν τις περιοχές ελέγχου τους και εκτός της πόλης με ιδιαίτερη έμφαση στους κόμβους, όπου παρατηρούνται  φαινόμενα παραεμπορίου. Τέλος, ζητείται και θέμα των ελέγχων η συνδρομή των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε περίπτωση που υποπίπτει στην αντίληψή τους η λειτουργία παράνομων αποθηκών εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook