H Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργανώνει την πρώτη επιστημονική Ημερίδα με επίκεντρο προβληματισμού το ενεργειακό πρόβλημα στην Κρήτη. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και ώρα 09.00 π.μ.

Οι Φορείς οι οποίοι συνεργάζονται είναι οι: ΟΑΚ/Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, OIKOSNET EUROPE (Ακαδημίες της Ευρώπης), Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., Πολυτεχνείο Κρήτης και η Συνεταιρεστική Τράπεζα Χανίων.

Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν από καταξιωμένους επιστήμονες στο χώρο της ενέργειας και των ΑΠΕ είναι τα εξής: «Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ΑΠΕ» (Γεώργιος Κρεμλής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), «Ευρωπαϊκές πολιτικές για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών στην ενέργεια» (Βασιλεία Αργυράκη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, EASME), «Παραδείγματα Συνεταιρισμών ενέργειας στην Ευρώπη και οι τοπικές κοινωνίες» (Νίκος Χρυσόγελος, πρώην Ευρωβουλευτής), «Βιώσιμη Χωροθέτηση Μονάδων ΑΠΕ στα νησιά» (Χάρης Τσούτσος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης), «Χρήση ανεμογεννητριών σε αστικό περιβάλλον» (Γεώργιος Σταυρουλάκης, Αντιπρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης), «Δυνατότητες χρηματοδότησης των ΑΠΕ» (Ελευθέριος Μαναρώλης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πίστης της ΣυνεταιεριστικήςΤράπεζας Χανίων), «Κατευθύνσεις πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας» (Νίκος Ζωγραφάκης, Προϊστάμενος του Ενεργειακού Γραφείου της Περιφέρειας Κρήτης), «Οι ΑΠΕ στο Πολυτεχνείο Κρήτης» (Ιωάννης Νικολαΐδης, Αντιπρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης), «Ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές» (Ιωάννης Χαραλαμπίδης, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Ομάδα ΑΠΕ), «Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την χρήση των ΑΠΕ στην Κρήτη» (Ιωάννης Βουρδουμπάς, Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης/Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος), «Η ΔΕΗ και η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Κρήτη» (Αντιγόνη Γιγαντίδου, Τομεάρχης Ελέγχου Ηλεκτρικού Δικτύου της Κρήτης).

Επίσης την ίδια ημέρα θα γίνει συζήτηση για τις δυνατότητες ανάπτυξης Συνεταιρισμού Ενέργειας στον Νομό Χανίων με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ενταχθεί ολόκληρη η Κρήτη.

Η Ημερίδα αποσκοπεί σε μία ουσιαστική επιστημονική ανάλυση και ενημέρωση γύρω από το ενεργειακό πρόβλημα στην Κρήτη, ώστε να μπορέσει να γίνει αυτάρκης. Αναμένεται να δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις τη στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθούμε στο θέμα αυτό και να συμβάλουμε συλλογικά και δημιουργικά στην επίλυσή του, σημειώνει ο κ. Κων. Ζορμπάς, Γεν. Διευθυντής της ΟΑΚ.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους Δήμους, δημοτικούς συμβούλους, τις τοπικές Κοινότητες και κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί έγκυρα για το σημαντικό αυτό θέμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook