Παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ- Ευρωβουλευτή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης«Η κατάσταση στο Κομπάνι και η απειλή του Ισλαμικού Κράτους»:

\”Οι αγριότητες του Ισλαμικού κράτους ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία. Η αντιμετώπισή του είναι επιτακτική ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το μαρτυρικό Κομπάνι και η άρση της πολιορκίας του έχει ισχυρό ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα.

Πέρα λοιπόν από τη συνέχιση της ανθρωπιστικής και υλικοτεχνικής βοήθειας σε όσους αντιστέκονται στο Ισλαμικό Κράτος, θεωρώ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί διάσκεψη όλων των εμπλεκόμενων κρατών ώστε να διασφαλίζεται σαφές σχέδιο κοινής δράσης απέναντι στους τρομοκράτες με στόχο την ειρήνη και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους θα είναι καταστροφικό να γίνει μνημείο τακτικισμών, προς όφελος εθνικών ή περιφερειακών συμφερόντων.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία των περιπτώσεων ασκήσεις ισορροπίας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και ιδιαίτερα από χώρες που είναι προς ένταξη, όπως είναι η Τουρκία. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook