Σε συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 κατέληξαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Καλή είδηση για το κλίμα, την υγεία των πολιτών, τις διεθνείς συνομιλίες για το κλίμα (που θα γίνουν το 2015 στο Παρίσι) για τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, την ενεργειακή ασφάλεια και την ανταγωνιστικότητα» έγραψε στο Twitter ο Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επίσης σε δύο ακόμη ενεργειακούς στόχους έως το 2030. Αφενός στην αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 27% επί του συνόλου, που σημαίνει ότι η ενέργεια που θα χρησιμοποιείται στην ΕΕ από την αναφερθείσα ημερομηνία- στόχο θα είναι από ανανεώσιμες πηγές και αφετέρου συμφώνησαν στη βελτίωση του μέτρου της ενεργειακής απόδοσης τουλάχιστον κατά 27% που επίσης σημαίνει τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 27%, ποσοστό που πάντως είναι χαμηλότερο από ότι αρχικά αναμενόταν.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ δεσμεύτηκαν επίσης να ενισχύσουν τις διασυνοριακές συνδέσεις για να βελτιωθεί η ροή των προμηθειών ενέργειας μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook