Ευρεία ενημέρωση για τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού ΄\’Εμπολα και την προετοιμασία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης, αλλά και των εργαζομένων σε τομείς που έρχονται σε επαφή με μετανάστες – πιθανούς φορείς του ιού – πραγματοποιείται στο Ηράκλειο σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η 7η ΥΠΕ σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ, είναι ο   καθηγητής λοιμοξιολογίας Αχιλλέας Γκίκας, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει κρούσμα του ιού στην Κρήτη ή άμεση απειλή από τον ιο, όμως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Στην εκδήλωση μετέχουν εργαζόμενοι σε σώματα ασφαλείας, γιατροί, διασώστες και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που έρχονται σε επαφή με πιθανούς φορείς ή ασθενείς του ιού και η ενημέρωση επικεντρώνεται τόσο σε  προληπτικά μέτρα που πρέπει να ακολουθούνται όσο και στο τι πρέπει να πράξουν σε ύποπτο περιστατικό.

Ήδη, όπως τόνισε ο κ. Γκίκας τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν εξοπλιστεί με τις απαραίτητες στολές, μάσκες κτλ, ενώ έχουν διαμορφωθεί χώροι στο ΠΑΓΝΗ για την αντιμετώπιση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σε τέτοια περίπτωση, θα ενημερώνεται άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο θα αναλαμβάνει την μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook