Πλέον οι χρήστες του YouTube έχουν τη δυνατότητα εύκολου εντοπισμού των βίντεο, χωρίς να εμφανίζονται περιορισμοί ως προς την άδεια χρήσης τους. Η εταιρεία προχώρησε στην ανακοίνωση της συνεργασίας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Creative Commons. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας βίντεο θα μπορούν εύκολα να αναζητήσουν και να χρησιμοποιήσουν αποσπάσματα ή και ολόκληρα βίντεο, χωρίς να υπάρχει φόβος παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η αναζήτηση των βίντεο γίνεται μέσω του YouTube Video Editor, την οnline εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο.

Το έργο του χρήστη είναι πολύ απλό, καθώς η συγκεκριμένη λειτουργία περιλαμβάνει μόνο βίντεο που υπόκεινται στην άδεια CC-BΥ 3, δηλαδή βίντεο που επιτρέπουν την επεξεργασία τους και την αναδημοσίευσή τους στην περίπτωση που συνοδεύονται από credit. Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται αυτόματα και ο χρήστης δε χρειάζεται να προβεί σε κάποια επιπλέον ενέργεια.

Περισσότερη ελευθερία στο YouTube λοιπόν, καθώς οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν βίντεο υπό το καθεστώς κοινής πνευματικής ιδιοκτησίας που θα επιτρέπει την ελεύθερη επεξεργασία και αναδημοσίευσή τους.

gugoo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook