Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους που κυμμάτιζε σ \’ενα λόφο της Κομπάνι εχει καταστραφεί ολοσχερώς απο βομβαρδισμούς των ΗΠΑ.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται ένας, κατα πάσα πιθανότητα, μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να βρίσκεται κοντά στη σημαία. 
Λίγες στιγμές αργότερα ο λόφος μοιάζει σαν ενα τεράστιο ηφαίστειο, καθώς οι βομβαρδισμοί των αεροσκαφών προκαλούν την πλήρη καταστροφή. 
Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους παύει να κυμματίζει! Ο συμβολισμός της στιγμής του βομβαρδισμού λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Ενα σαφές μήνυμα προς τους μαχητές του Ισλαμικού Κρατους απο τον υπο των ΗΠΑ συνασπισμό και ενα σαφές μήνυμα όσο αφορά τη στάση της Δύσης προς τους Κούρδους μαχητές στην Κομπάνι. 

Σημειώνεται ότι οι 135 αεροπορικές επιδρομές που έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες οι αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους κοντά στο Κομπάνι, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη χερσαία αντίσταση των κούρδων έχει επιβραδύνει την κίνηση των τζιχαντιστών προς την πόλη και έχει προκαλέσει εκατοντάδες θύματα στις τάξεις των ακραίων ισλαμιστών. 
Η τύχη του Κομπάνι, της τρίτης σημαντικότερης κουρδικής πόλης της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της μάχης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, παραμένει αβέβαιη έπειτα από ένα μήνα σφοδρών συγκρούσεων (δειτε βίντεο των επιθέσεων των ΗΠΑ).
Χθες Πέμπτη ένας αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας ανέφερε οτι οι προσπάθειες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να καταλάβουν την πόλη Κομπάνι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία έχουν «μπλοκαριστεί» από την σθεναρή αντίσταση των κούρδων μαχητών οι οποίοι αμύνονται με τη βοήθεια των εναέριων επιδρομών από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού.
onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook