Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει συνελεύσεις - συζητήσεις με τους γονείς ανά Δημοτικό Διαμέρισμα, προκειμένου να υπάρχει αμεσότητα στην επικοινωνία και την προβολή των ζητημάτων κάθε σχολείου.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν τρείς για τα σχολεία της Αλικαρνασσού, των ανατολικών συνοικιών και του Κέντρου - Μασταμπά. Το ενδιαφέρον των γονιών και η συμμετοχή των συλλόγων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν δύο συνελεύσεις που αφορούν :

1. Σχολεία Νότιου διαμερίσματος (Αι - Γιάννης, Ηλιούπολη, Μεσσαμπελιές, Φορτέτσα, Ατσαλένιο). Πραγματοποιείται τη Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στις 6.00 το απόγευμα στο 13ο Γυμνάσιο (ΑΝΤ. ΒΟΡΕΑΔΟΥ 34 – ΚΝΩΣΣΟΥ, ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ).

2. Σχολεία Δυτικού διαμερίσματος (Καμίνια, Τάλως , Δειλινά, Γιόφυρο, Τρείς Βαγιές, Τέμενος, Γοργολαίνη, Βενεράτο) Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο 7ο Λύκειο (Γ.ΜΑΡΑΝΤΗ – ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΙΟΦΥΡΟ).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η γνώση είναι η δύναμη μας!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων είναι η κοινή δύναμη όλων των γονιών του Δήμου Ηρακλείου. Είναι η σύμπραξη όλων των συλλόγων γονέων για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη.
Όσοι πιο πολλοί συμμετέχουμε τόσο το καλύτερο για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ελάτε στις τοπικές συνελεύσεις που οργανώνει η Ένωση ανα δημοτικό διαμέρισμα για να συζητήσουμε για όλα όσα αφορούν τη παιδεία! Για τα σχολεία της περιοχής μας, για τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, την μόρφωση και την υγεία των μαθητών, την άθλησή τους, τις πολιτιστικές δραστηριότητες τους, το μέλλον τους.

Να ανταλλάξουμε απόψεις για το ρόλο των συλλόγων γονέων , την κοινή δράση με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές.

Σήμερα που το όνειρο των παιδιών μας για μόρφωση σε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο απομακρύνεται όλο και περισσότερο, πρέπει να το φέρουμε στο προσκήνιο του αγώνα μας.
Σήμερα που το κράτος δαπανά όλο και λιγότερα για τα σχολεία με αποτέλεσμα τα προβλήματα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια…

Σήμερα που υπάρχουν μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία…

Οι γονείς έχουμε υποχρέωση απέναντι τους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Να κάνουμε τους συλλόγους και την Ένωση, φορείς διεκδίκησης του δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις!

Διεκδικητές ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας!

Προσκαλούμε όλους τους συλλόγους γονέων της περιοχής, όλους τους γονείς σε συνέλευση – συζήτηση την Τετάρτη 29 Οκτώβρη στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 13ου Γυμνασίου και την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Λυκείου.