Σε μεγάλο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην οδό Θηβών βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση υδάτων από το 2ο υπόγειο το οποίο λειτουργεί ως γκαράζ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα, όμως γίνονται εντατικές έρευνες.

Στους δρόμους της Αττικής βρίσκονται 135 πυροσβέστες με 65 οχήματα, προσπαθώντας να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει δεχτεί περισσότερες από 500 κλήσεις.

«Πνίγηκαν» ο Πειραιάς και τα προάστιά του

Στο κέντρο της κακοκαιρίας έχουν βρεθεί το λιμάνι του Πειραιά και όμορες περιοχές, αλλά και τα δυτικά προάστια, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σε πολλές περιπτώσεις οι πυροσβέστες έσπευσαν να απεγκλωβίσουν οδηγούς από τα αυτοκίνητά τους.

\"\"

Κάτοικοι και καταστηματάρχες βγήκαν στους δρόμους με τις σκούπες στα χέρια, προσπαθώντας να καθαρίσουν τα φρεάτια από τα σκουπίδια και τα ξερά χόρτα που έφερνε ο δυνατός αέρας.

\"\"

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν το Κερατσίνι, η Δραπεσώνα, Νίκαια, Κορυδαλλός ενώ το κύμα κακοκαιρίας μετατοπίζεται στα δυτικά προάστια, προκαλώντας προβλήματα στο Περιστέρι, το Ίλιον και το Μενίδι.

Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου στη Νίκαια, τα ορμητικά νερά παρέσυραν 30 αυτοκίνητα σε μία φοβερή καραμπόλα.

\"\"

Χάος στη Δυτική Αττική

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δυτική Όχθη», στα Άνω Λιόσια τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Ιδιαίτερα μεγάλος ήταν ο όγκος νερού και στην οδό Πηνειού στο ύψος της Ευαγγελίστριας αλλά και εκεί η κατάσταση ομαλοποιείται.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και το Μενίδι, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πραγματικούς χειμάρρους.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε και στο Ζεφύρι η σφοδρή νεροποντή που έπληξε το λεκανοπέδιο της Αττικής, πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια ενώ κατέρρευσαν μέχρι και τηλεφωνικοί θάλαμοι. Το ρέμα της Εσχατιάς ξεχείλισε και το νερό που έτρεχε με ορμή, παρέσερνε ότι έβρισκε στο διάβα του.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook